VOLTERRA ..ENEΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ

Πρέβεζα: Σεμινάρια για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυροκομικών προϊόντων

Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυροκομικών προϊόντων
2 Ιουλίου 2020


Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου σε συνέχεια των επιτυχημένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργανώθηκαν στα Ιωάννινα, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στην Άρτα, στο πλαίσιο του έργου MeDInno του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», διοργανώνει στην Πρέβεζα τον τελευταίο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών.
Ειδικότερα, από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου διοργανώνονται στην Πρέβεζα και στο Ξενοδοχείο daLUZ Boutique Hotel, (Δωρίδος 2, Ψαθάκι - Πρέβεζα) τα ακόλουθα σεμινάρια:
Τρίτη 7 Ιουλίου
Βασικές αρχές καταρτισμού οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων, 11:00 - 16:00
Διατροφή μηρυκαστικών, 16:00 - 21:00
Τετάρτη 8 Ιουλίου
Βασικές αρχές καταρτισμού οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων, 11:00 - 16:00
Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού - Λιανικό εμπόριο, 16:00 - 21:00
Πέμπτη 9 Ιουλίου
Τυποποίηση τυροκομικής διαδικασίας, 11:00 - 16:00 και 16:00 - 21:00
Παρασκευή 10 Ιουλίου
Τυροκόμηση τυριών τυρογάλακτος, 11:00 - 16:00 και 16:00 - 21:00

Σημειώνεται ότι σε κάθε σεμινάριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του Κορονοϊού COVID-19.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να πατήσετε εδώ .
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Βασικές πληροφορίες για το έργο
Το έργο MeDInno - "Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς" σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A "Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020".
Το έργο υλοποιείται στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Απουλίας (Ιταλία) και σκοπός του είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος της περιοχής και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, την αναβάθμιση των διαδικασιών τους και τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους.

Το έργο MeDInno συγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A "Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020".

Περιφέρεια Ηπείρου
Βίκυ Ηγουμενίδου, 2651064115, v.igoumenidou@php.gov.gr


—————————————————————————————————————————–
www.medinno-interreg.eu | www.greece-italy.eu

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]