VOLTERRA ..ENEΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ

Προκλητική και απαράδεκτη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων από την πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Π.Γ.Ν.Ι.
Η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Π.Γ.Ν.Ι. προκλητικά στηρίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους – δωρητές στην υγεία και μας καλεί να κάνουμε τεμενάδες, να λέμε και ευχαριστώ.
Οι εργοδότες και το κράτος τους βρίσκουν πάντα τους καλύτερους εκφραστές να βρωμίσουν την ψυχή, την αντίληψη και τα αιτήματα των εργαζομένων, τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων στο Π.Γ.Ν.Ι. ως γνήσιοι εκφραστές της κυβέρνησης και των ιδιωτών στην υγεία, κάλεσε συναδέλφισσα νοσηλεύτρια , ούτε λίγο ούτε πολύ, να απολογηθεί γιατί δεν αποδέχτηκε τη δωρεά χρηματικού μπόνους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Δεν έχουν τσίπα, καλλιεργούν την συναίνεση, την υποταγή, τη μοιρολατρία και τον εφησυχασμό.
Όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας που αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στα Δημόσια νοσοκομεία (30.000), οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, σε ΜΕΘ, οι ελλείψεις στο πρωτοβάθμιο τομέα υγείας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση αντί να προσλάβει προσωπικό, αντί να επιτάξει το προσωπικό και τις δομές του ιδιωτικού τομέα υγείας, μπούκωσε τους επιχειρηματίες της υγείας με κέρδη. Διαφημίζουν τις δωρεές των επιχειρήσεων στο σύστημα υγείας και αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού σα φιλανθρωπία. Μας καλούν να χειροκροτήσουμε τις δεκάρες ελεημοσύνης, απ’ τους κλέφτες του ιδρώτα των εργαζομένων, απ’ τους εκμεταλλευτές του πλούτου που παράγουμε.
Η υγεία ούτε ατομική υπόθεση είναι, ούτε εμπόρευμα, ούτε πρέπει να στηρίζεται στις δωρεές των ιδιωτών. Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θέλει τα νοσοκομεία -επιχειρήσεις, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές – πωλητές, και την υγεία μας εμπόρευμα, είναι διαχρονική επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων για νέα κέρδη.   Ο στόχος τους για συμπράξεις ιδιωτών στα νοσοκομεία και το πέρασμα της υγείας στην τοπική διοίκηση είναι επικίνδυνες εξελίξεις για την υγεία του λαού. 
Μας καλούν να ευχαριστήσουμε και την πρόσφατη χορηγία του ΧΗΤΟΥ ΑΒΕΕ (ΖΑΓΟΡΙ) στο Π.Γ.Ν.Ι., όταν δεν πέρασαν λίγες μέρες απ’ την προσπάθεια μείωσης των μισθών των εργατών με αντάλλαγμα κουπόνια και δωροεπιταγές. Τα 14,5 εκατομμύρια ευρώ κέρδη την τελευταία πενταετία είναι ο κλεμμένος ιδρώτας των εργατών στα εργοστάσια, ο πλούτος που παράγουν οι χρήσιμοι αυτής της κοινωνίας. Την περίοδο της πανδημίας αποδείχτηκε ποιοι είναι οι χρήσιμοι και ποιοι τα παράσιτα . Χρήσιμοι είναι οι εργάτες, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ. 
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζουμε την αγωνιστική – ηθική στάση των συναδέλφων στα νοσοκομεία που ανέδειξαν τις χρόνιες ελλείψεις και αρνήθηκαν να γίνουν ιμάντες της συναίνεσης στις επιδιώξεις των δωρητών και των εμπορων της υγείας.        Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την αντίληψη ότι η υγεία μας θα στηρίζεται στις δωρεές των επιχειρηματιών. Η αντίληψή τους πάει χέρι - χέρι με την καλλιέργεια της κοινωνικής συναίνεσης στα μέτρα που έρχονται για να θωρακίσουν τα κέρδη των εργοδοτών μπροστά στη νέα κρίση. Είναι δεμένα με την σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν με το νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δίνουμε μαζική – μαχητική απάντηση στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου.  

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ 7μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]