ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Δήμος Ζίτσας για την καταγγελία του ΟΤΑ Ιωαννίνων :Για τις σχολικές καθαρίστριες τηρούνται οι νόμοι"

Για τις σχολικές καθαρίστριες τηρούνται οι νόμοι

Με αφορμή την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων που δημοσιεύθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προς αποκατάσταση της αλήθειας σας αποστέλλουμε τα επίμαχα άρθρα των νόμων που εφάρμοσαν απαρέγκλιτα οι Διοικήσεις των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ζίτσας.
Ειδικότερα,
1. την παράγραφο 5 του άρθρου 113 που αναφέρει ρητά πως «ο καθαρισμός των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται από καθαρίστριες που εκτελούν το έργο αυτό με σύμβαση μίσθωσης έργου η οποία συνάπτεται μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και καθεμιάς από αυτές και καλύπτει ένα διδακτικό έτος», και
2. Τις παραγράφους 1 & 2 του άρθρου 115 που τροποποιούν την ως άνω παράγραφο ως εξής « ο καθαρισμός ανατίθεται σε καθαριστές-καθαρίστριες με συμβάσεις μίσθωσης έργου, διάρκειας δύο (2) διδακτικών ετών».  
 
Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε, πως επειδή οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες και οι οικογένειες που μαστίζονται από ανεργία διαρκώς αυξάνονται, θα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, και όταν ανακύπτουν τέτοια θέματα να τα διαχειριζόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (Δήμοι και Σωματεία). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]