ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τη Μ. Βρετανία

Ξεκινούν σήμερα 15 Ιουλίου οι απευθείας πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Μ. Βρετανία αποτελεί μεγάλη πηγή τουριστικών εσόδων για την Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι ότι περίπου 3.800.000 βρετανοί τουρίστες βρέθηκαν σε ελληνικά αεροδρόμιο το 2019.

Πάντως σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από τους τουριστικούς πράκτορες, η κίνηση για κρατήσεις δεν είναι ενθαρρυντική. Ανασταλτικός παράγοντας για κρατήσεις προς την Ελλάδα είναι ο φόβος ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού αλλά και οι ειδήσεις που φθάνουν στη Μ. Βρετανία σχετικά με τα αυξανόμενα εισαγόμενα κρούσματα στη βόρειο Ελλάδα.

Τουριστικοί πράκτορες αναμένουν να αποκατασταθεί περίπου το 15-20% των κρατήσεων.

Στην Κρήτη, σήμερα αναμένονται συνολικά τρεις πτήσεις από τη Μ. Βρετανία - δύο πτήσεις στο Ηράκλειο και μία πτήση στα Χανιά.

Σημειώνεται ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έφθασαν στο Ηράκλειο 60.000 ξένοι επισκέπτες όταν πέρυσι ο αριθμός για τον Ιούλιο άγγιζε τους 650.000 τουρίστες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Aυστηροποίηση ελέγχων στον Προμαχώνα

Στο μεταξύ στον Προμαχώνα, πλέον οι όροι έχουν αυστηροποιηθεί και για να περάσει κάποιος πρέπει να επιδεικνύει πιστοποίηση αρνητικού τεστ κορωνοϊού 72 ωρών αλλά και να έχει μαζί του το έγγραφο PLF και το προσωπικό barcode.

Οι έλεγχοι είναι πιο έντονοι μετά τα πλαστά πιστοποιητικά που εντοπίστηκαν.

Κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι επιβάτες σχηματίζουν ουρά για να επιβιβαστούν στα πλοία.

Φορώντας μάσκες και με τα ειδικά έντυπα ανα χείρας περιμένουν για να γίνουν οι έλεγχοι και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους.
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]