Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ με διευκρινίσεις για τις μετατάξεις σε Δήμους και Περιφέρειες



Επιπλέον, διευκρινίσεις για το καθεστώς των μετατάξεων σε Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά το ν. 4674/2020, που επέφερε αλλαγές στον προηγούμενο ν. 4440/2016, δίνονται με την πρόσφατη υπ’ αριθμ. 38420/22.06.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, όπως αναλύει το epoli.gr με την ανωτέρω εγκύκλιο διευκρινίστηκε, πρώτον, ότι σε περιπτώσεις μετάταξης, στις οποίες φορέας υποδοχής είναι Ο.Τ.Α. α’ ή β’ βαθμού, μετά την υπογραφή της απόφασης μετάταξης ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης οφείλουν να αποστέλλουν αυτήν στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να ελέγχεται και εν συνεχεία να διαβάζεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεύτερον, στις περιπτώσεις αμοιβαίων μετατάξεων, όπου οι ιδιότητες του φορέας προέλευσης και υποδοχής υπάρχουν και στους δύο εμπλεκόμενους Ο.Τ.Α. τις ανωτέρω υποχρεώσεις υπογραφής και αποστολής των αποφάσεων έχουν και οι δύο Ο.Τ.Α.

Εξάλλου, σε περίπτωση που οι εποπτεύουσες τη νομιμότητα των πράξεων των Ο.Τ.Α. περί αμοιβαίας μετάταξης Αποκεντρωμένες Διοικήσεις είναι διαφορετικές, οφείλουν και οι δύο να διαβιβάζουν τις αποφάσεις στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προς δημοσίευση.

Τέλος, με την εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι ειδικά για την πρώτη εφαρμογή του ν. 4674/2020 η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση αποφάσεων μετάταξης στο πλαίσιο του Α’ κύκλου της κινητικότητας είναι η 30.06.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]