ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΠΕΙΡΟΣ"

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα: αλήθεια για το «Κέντρο για το παιδί» (Παλιό Άσυλο Ανιάτων)Η απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής να υποβάλει πρόταση στο ΕΣΠΑ για το έργο «Κέντρο για το Παιδί» (παλιό Άσυλο Ανιάτων) σίγουρα αποτελεί μια ευχάριστη εξέλιξη.
Από το σημείο αυτό όμως έως το σημείο όπου η τροποποίηση μιας προγραμματικής σύμβασης να λαμβάνει τα χαρακτηριστικά «αγώνα δρόμου» της δημοτικής αρχής για να προλάβει να ολοκληρώσει τον φάκελο υποβολής, σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου, υπάρχει μια τεράστια απόσταση.
Ένα χρόνο σχεδόν μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, φαντάζει ως υπερμαραθώνιος.
Οι προγραμματικές συμβάσεις για την παραχώρηση στο Δήμο Ιωαννιτών του χώρου του παλιού Ασύλου Ανιάτων είναι μια ιστορία με βάθος χρόνου.
Η σύλληψη της ιδέας του «Κέντρου για το Παιδί», ο σχεδιασμός και η διασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω του Σχεδίου βιώσιμης Ανάπτυξης είναι ξεκάθαρα όμως μια επιλογή της δικής μας δημοτικής αρχής, στο πλαίσιο ενός συνολικού οραματικού σχεδιασμού της περιόδου που διοικήσαμε το δήμο.
Στη διάρκεια της θητείας μας εκπονήσαμε το Μάστερ Πλαν του Κέντρου, υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του χώρου με το υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Ηπείρου και ολοκληρώσαμε, ως τις αρχές του 2019, με τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και εξωτερικών συνεργατών, το σύνολο των απαιτούμενων τεχνικών μελετών, αναμένοντας το άνοιγμα της πρόσκλησης του ΕΣΠΑ για την υποβολής της πρότασης.
Είναι γεγονός ότι η υπογραφείσα από εμάς προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση του χώρου χρειαζόταν να πάρει μια παράταση και πιθανά λόγω τροποποίησης του νομικού πλαισίου να απαιτούνταν μια επικαιροποίηση.
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι, επί της ουσίας, η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε μια ολοκληρωμένη πρόταση σε επίπεδο τεχνικής ωριμότητας και εξασφαλισμένης χρηματοδότησης.
Η καπηλεία του έργου των άλλων δεν αποτελεί αρχοντική πράξη.
Το μόνο αισιόδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι έστω και αργά η Δημοτική Αρχή κατάλαβε ότι εφόσον δεν έχει δικό της όραμα δεν είναι κακό να υλοποιεί το δικό μας, για το καλό του τόπου.
Η παρακαταθήκη που αφήσαμε είναι σπουδαία κι ας ελπίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή θα την αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]