Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων:Νέα…. «ήθη» στο Δήμο Ιωαννιτών


Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, πραγματοποίησε σήμερα στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο, ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων των ΔΕ Μπιζανίου, Παμβώτιδος και των Κοινοτήτων Νεοχωρόπουλου, Μαρμάρων, Ολυμπιάδος, Σταυρακίου και Εξοχής. 
Στο Δημαρχείο οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν μια πρωτόγνωρη εικόνα, καθώς η Δημοτική Αρχή  αναιτιολόγητα, και παρά το γεγονός ότι η ιδιωτικοποίηση ήταν θέμα της Οικονομικής Επιτροπής, που συνεδρίαζε με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, είχε καλέσει στο χώρο δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της Αστυνομίας οι οποίες παρέμειναν μέσα στο Δημαρχείο όση ώρα οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν απ έξω, ενώ στη γύρω περιοχή ήταν αστυνομικοί της Ασφάλειας  μέχρι και 3 πληρώματα της τροχαίας!
Με αυτό τον τρόπο, Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή απέδειξαν ότι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν καταστολή προκειμένου να αυγατίσει τα κέρδη του, το μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής με τα χρήματα από τα ανταποδοτικά. Απέδειξαν, πόσο βαθιά, πόσο ταξική είναι η έχθρα που τρέφουν απέναντι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για να κρατήσουν τις δουλειές τους, που αγωνίζονται για μόνιμες προσλήψεις. 
Ούτε λίγο ούτε πολύ, αφού σε όλη τη μέχρι τώρα θητεία έχουν αφήσει τους εργάτες να δουλεύουν χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας και να παίζουν κάθε μέρα τη ζωή τους κορώνα γράμματα, αφού έγιναν 3 εργατικά ατυχήματα μέχρι τώρα, τους έφεραν και την αστυνομία  επειδή διαμαρτύρονται! 
Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη όμως περίμενε τους συγκεντρωμένους που κατευθύνθηκαν στο γραφείο του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής (ΟΕ) για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στα μέλη της επιτροπής που θα συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη. Εκεί ανακάλυψαν ότι ο πρόεδρος είχε φύγει από το γραφείο του και συμμετείχε στην ΟΕ από άγνωστη τοποθεσία.
Τελικά η Οικονομική Επιτροπή έγινε, η ιδιωτικοποίηση ψηφίστηκε αλλά υπήρχε ακόμα μια έκπληξη. Κάνοντας κατάχρηση των εκτός ημερησίας διάταξης θεμάτων, η Δημοτική Αρχή έφερε προς ψήφιση και μια ολόκληρη μελέτη για την ιδιωτικοποίηση της συλλογής των ογκωδών αντικειμένων. 
Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή παίρνουν όλα τα μέτρα που χρειάζεται για να μην ξεμείνουν από κέρδη οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δίνουν γη και ύδωρ από τα λεφτά των Γιαννιωτών στο όνομα δήθεν της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, την ίδια στιγμή που πλένουν με μια μάνικα τα πεζοδρόμια και λένε ότι έκαναν απολυμάνσεις για να αποφύγουν την μετάδοση του κορωνοϊού, την ίδια στιγμή που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για να προσλάβουν καθαρίστριες στα σχολεία που άνοιξαν σήμερα γιατί δεν πρόκειται για ανταποδοτικές υπηρεσίες-φιλέτα. 
Η πρόεδρος Ο Γραμματέας


Τίνα Ζέκα Γιάννης Σίμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]