Οι Ορίζοντες Ηπείρου ελπίζουμε στην ανταπόκριση των Προέδρων των Επιμελητηρίων για αυτό που ξεπερνά τις δυνατότητες του κ. Περιφερειάρχη

Επιστολή στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και στους προέδρους όλων των Επιμελητηρίων της Ηπείρου απέστειλε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.

Σε αυτήν τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «ήρθε η μεγάλη στιγμή για να δημιουργήσουμε την πρώτη «περιφερειακή ΕΤΒΑ» και να ξεφύγουμε από τη μέγγενη, τους περιορισμούς και τους αποκλεισμούς του οργανωμένου συστημικού τραπεζικού κατεστημένου».

Στην επιστολή που απέστειλε και στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου αλλά και στους επικεφαλής των εκλεγμένων παρατάξεων γίνεται εκτενής αναφορά στην πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου να δημιουργηθεί εταιρεία μικροχρηματοδοτήσεων από το Περιφερειακό Ταμείο και τα Επιμελητήρια, με βάση το νόμο που θα ψηφίσει εντός των ημερών η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σημειώνεται: «Προτείνουμε να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση για την ίδρυση αυτής της εταιρείας στην Ήπειρο με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου και των προέδρων των Επιμελητηρίων όλης της Ηπείρου σε άμεση συνεργασία με τον σύμβουλο Ορκωτό Λογιστή του Περιφερειακού Ταμείου».

Επισημαίνεται μάλιστα πως είναι «παράλογο να υπάρχουν 500.000 ευρώ στο Περιφερειακό Ταμείο τα οποία αντί να χρησιμοποιηθούν για να στηθεί ένας χρηματοοικονομικός οργανισμός που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αντλήσει και περισσότερα κεφάλαια, εμείς να τα δώσουμε σε ένα κτήριο.»

Καταλήγοντας, καλείται ο περιφερειάρχης να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία για να προχωρήσει στην υλοποίησή της.

Υ.Γ.: Οι επιστολές εστάλησαν πριν την συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη στις 19/6, στην οποία επιχειρήθηκε παραπληροφόρηση σχετικά με την πρόταση μας.

Σημεία παραπληροφόρησης:

1.      Κανένας δεν ζήτησε το Περιφερειακό Ταμείο να μετατραπεί σε Τράπεζα, ως εκ τούτου ζητήθηκε να διαμορφωθεί Ανώνυμη Εταιρία στην οποία θα μετέχει το Περιφερειακό Ταμείο αξιοποιώντας τους πόρους του.

2.      Είναι άλλο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλα τα χρήματα του Περιφερειακού Ταμείου. Τα χρήματα στο Περιφερειακό Ταμείο μπορούν να επαναεπενδυθούν ή να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως  διότι σε κάθε περίπτωση και η αγορά κτιρίου είναι μια επένδυση.

3.      Είναι η τελευταία ευκαιρία να μπορέσουν τα Επιμελητήρια να δείξουν ότι δεν είναι απλά θεατές στις εξελίξεις των μελών τους.

4.      Θυμίζω το πιο σημαντικό το οποίο παραλήφθηκε από τον κ. Περιφερειάρχη ότι τις άδειες αυτές τις επιβλέπει η τράπεζα της Ελλάδος. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι ακριβώς επειδή υπάρχει Ορκωτός Λογιστής στο Περιφερειακό Ταμείο οι διαδικασίες μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα  και να διοχετευτούν χρήματα στην αγορά. Στη συγκεκριμένη Ανώνυμη Εταιρία μάλιστα  θα μπορούν να ληφθούν και άλλοι πόροι από άλλες δυνατότητες τις οποίες θα υποδείξει το Υπουργείο Οικονομικών ή ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδας.

Ας δώσουμε λοιπόν ένα τέλος στην παραπληροφόρηση, είναι προτιμότερο να πούμε «κ. Ριζόπουλε δεν καταλαβαίνουμε από αυτά γιατί μας ξεπερνούν», παρά να προσπαθούμε να αποπροσανατολίσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]