«Οι Άγγελοι της βυζαντινής Άρτας»

Ο πολιτισμός μας φέρνει κοντά… από μακριά.

Το θέμα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή» μοιάζει περισσότερο από επίκαιρο.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, επιθυμώντας να διατηρήσει την επαφή με το κοινό και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Άρτας, θα παρουσιάσει διαδικτυακά την περιοδική έκθεση 

«Οι Άγγελοι της βυζαντινής Άρτας»

Ο διαδικτυακός επισκέπτης θα έρθει σε επαφή με πορτραίτα αγγέλων από τις τοιχογραφίες, τις ψηφιδωτές και τις ανάγλυφες συνθέσεις των βυζαντινών μνημείων της Άρτας, όπου θα διαπιστώσει τη διαφορετική προσέγγιση του θέματος ανάλογα με το υλικό στο οποίο αποδίδει τη μορφή ο καλλιτέχνης αλλά και τις διαφορετικές καλλιτεχνικές τάσεις που επικρατούν στη βυζαντινή τέχνη.
Την έκθεση θα πλαισιώσουν δύο έργα του αρτινού ζωγράφου Ευάγγελου Μπόμπορη, ο οποίος φιλοτέχνησε μία σειρά από σχέδια με μορφές αγγέλων, εμπνευσμένες από τη βυζαντινή τέχνη και ιδωμένες μέσα από την οπτική του σύγχρονου ζωγράφου. 

Το βίντεο της έκθεσης θα είναι διαθέσιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από τις 18 Μαΐου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]