Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ιωαννιτών :"Σε αυτό το μοναδικό και ξεχωριστό πρόσωπο, τη μητέρα μας…. Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά!!"



Μάνα, Μητέρα, Μαμά!! Τρεις λέξεις που κλείνουν μέσα τους αγάπη, τρυφερότητα και σεβασμό. Η μητέρα είναι ίσως η πιο σημαντική παρουσία στην ζωή του ανθρώπου. Είναι εκείνη που μας χάρισε ζωή, εκείνη που μας ενθαρρύνει με ένα και μόνο χαμόγελό της, εκείνη που μέσα στην αγκαλιά της νιώθει κανείς πιο ασφαλής σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται. Χαρακτηριστικά αποτυπώνεται τούτο στο ποίημα «Μάνα» του Γεώργιου Μαρτινέλλη, στο οποίο αναφέρει «Μάνα κράζει το παιδάκι, Μάνα ο νιος και μάνα ο γέρος, Μάνα ακούς σε κάθε μέρος….».
Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου λοιπόν είναι αφιερωμένη στην μοναδική αυτή ύπαρξη της ζωής μας, τη μητέρα. Η ημέρα αυτή είναι μία ευκαιρία για να δείξουμε την ανιδιοτελή αγάπη μας και το σεβασμό μας στο ξεχωριστό αυτό πρόσωπο. Είναι παράλληλα όμως κι ευκαιρία για να αναλογιστούμε τον πολυδιάστατο ρόλο της μητέρας, η οποία πέρα από μητέρα είναι σύζυγος, κόρη, εργαζόμενη.
Στο πλαίσιο της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που μαστίζει τα τελευταία έτη τη χώρα μας, πλήττονται αδιαμφισβήτητα και οι γυναίκες – μητέρες. Κρίσιμη λοιπόν είναι η λήψη αναγκαίων μέτρων για τη στήριξη της μητέρας με τον πολυδιάστατο ρόλο της, πολλώ δε μάλλον των μητέρων Α.Μ.Ε.Α., οι οποίες επιτελούν ένα τόσο δύσκολο ρόλο, μη ελλιπόντος φυσικά και του ρατσισμού.
Ας γίνει λοιπόν η μέρα αυτή ένα σημείο αναφοράς για να αναλογιστούμε και να πετύχουμε ουσιαστικές επιβοηθητικές παρεμβάσεις για το ρόλο της μητέρας, τη σημαντικότητα της οποίας έχουν αποτυπώσει γλαφυρά ουκ ολίγοι συγγραφείς και ποιητές
Σε αυτό το μοναδικό και ξεχωριστό πρόσωπο, τη μητέρα μας…. Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]