ΕΙΝΗ: Η διοίκηση του ΠΓΝΙ συγκαλύπτει απόπειρα παρακώλυσης επεμβατικής πράξης ;

Ε Ν Ω Σ Η   Ι Α Τ Ρ Ω Ν   Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ω Ν   Η Π Ε Ι Ρ Ο Υ

Πέρασαν 2,5 μήνες από την αναφορά προς τη διοίκηση συμβάματος συναδέλφου, και μάλιστα του μοναδικού επεμβατικού Ακτινολόγου, στο ΠΓΝΙ για απόπειρα παρακώλυσης ιατρικής επεμβατικής πράξης, από τον υπεύθυνο των Τεχνολόγων του Ακτινοδιαγνωστικού  Τμήματος και πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων στο ΠΓΝΙ.
Τα αναφερόμενα δείχνουν, ότι κάποιοι, ως μη όφειλαν, λειτουργούν στη λογική του Τσάρου, όμως το να παρακωλύεται κάθε ιατρική δεοντολογία και ηθική στο νοσοκομείο από αναρμόδιους και να παρεμποδίζεται η ασφαλής επιτέλεση των ιατρικών καθηκόντων δεν αποτελεί τιμή για το ΠΓΝΙ και τη διοίκησή του, που προς το παρόν κωφεύει ή κάνει την πάπια.
ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ότι μετά από τόσο καιρό η διοίκηση δεν αποφασίζει τη διενέργεια ΕΔΕ για να αποδοθούν τα δίκαια. Πιέζεται ή όχι και για το χατίρι ποιών(;) πρέπει η ίδια να πάρει θέση και μάλιστα σύντομα.
Αποτελεί εμπαιγμό των ευσυνείδητα εργαζόμενων συναδέλφων η σιωπή ή ταύτιση με πρακτικές της λειτουργίας ενός τμήματος με αφέντες και δούλους και κάθε καθυστέρηση σημαίνει ανοχή και σύμπλευση.
Μας είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργεί μέσα από τα απογευματινά ιατρεία σαν μοχλός εσόδων για το ΠΓΝΙ, αλλά φυσικά με το αζημίωτο για κάποιους που το λειτουργούν.Ωστόσο, η λειτουργία αυτή παρεμποδίζει τη γρήγορη και αποτελεσματική διεκπεραίωση αναγκαίων διαγνωστικών ελέγχων των υπόλοιπων νοσηλευόμενων ασθενών  και τις καθυστερήσεις στον προγραμματισμό των απαραίτητων εξετάσεων.
Έχει αναφερθεί και παρατηρηθεί ότι το συγκεκριμένο Τμήμα λειτουργεί … κεκλεισμένων θυρών, γεγονός που προσβάλλει και τους συναδέλφους που απευθύνονται στο Τμήμα, μα πάνω από όλα τα δικαιώματα στην υγεία των ασθενών.
Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους συναδέλφους στα νοσοκομεία πολύ περισσότερο εκείνων που όντας μοναδικοί στο νοσοκομείο έχουν για χρόνια στηρίξει τη λειτουργία του θυσιάζοντας χρόνο από τη ζωή τους.

                                                                                                                                          ΕΙΝΗ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]