ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Οι μαστογραφίες δεν πρέπει να αναβάλλονται λόγω κορωνοϊού

Σχολαστικά τα μέτρα προστασίας στα οργανωμένα Διαγνωστικά Κέντρα
ΟΙ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Άκρως επικίνδυνη η αναβολή ειδικά στις γυναίκες με ανησυχητικά συμπτώματα 
Την ευχή να μην αναγκαστούμε να εκδίδουμε δελτίο κρουσμάτων για τον καρκίνο του μαστού, εκφράζει με δηλώσεις του ο Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, Διευθυντής του Απεικονιστικού τμήματος Μαστού και Οστεοπόρωσης στην Ευρωκλινική Αθηνών και Διευθυντής στην Ψηφιακή Τομοσύνθεση και Διάγνωση. 
 «Δεν θέλω να γίνομαι μάντης κακών», υποστηρίζει, «αλλά οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού από πολλές γυναίκες με ανησυχεί σοβαρά».
Όπως έχει λεχθεί και στο παρελθόν ο καρκίνος του μαστού δεν γνωρίζει από αναβολές, καραντίνες, αντισηπτικά και μάσκες και κάνει γνωστή την παρουσία του στις πιο απρόβλεπτες συνθήκες και με ιδιαίτερα επιβαρυντικό τρόπο για την υγεία των ασθενών. 
«Φυσικά», τονίζει ο κ. Μαλακάσης, «λαμβάνονται όλα, το τονίζω, όλα τα μέτρα προστασίας προκειμένου κάθε γυναίκα να νοιώσει ασφαλής στο χώρο των εξετάσεων. Αυτά περιλαμβάνουν την απαραίτητη θερμομέτρηση στην είσοδο, με όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και τον γιατρό να φορούν μάσκες προστασίας, ενώ κάθε επιφάνεια στον μαστογράφο και στον υπέρηχο να απολυμαίνεται διαρκώς, μηδενίζοντας την περίπτωση οποιασδήποτε έκθεσης στον ιό». 
Ο ετήσιος έλεγχος με μαστογραφία για κανέναν λόγο δεν πρέπει να αφήνεται για το μέλλον, ειδικά αν η γυναίκα διαπιστώσει συμπτώματα, όπως τυχόν εύρημα στη διάρκεια της αυτοεξέτασης του μαστού, αν έχει έκκριμα από τη θηλή, ανεξήγητο κοκκίνισμα στο στήθος ή έντονο πόνο, ή οποιαδήποτε διαφοροποίηση στο σχήμα του μαστού. 
«Φροντίζουμε να είμαστε ασφαλείς», καταλήγει ο κ. Μαλακάσης, «τόσο από τον κορωνοϊό, όσο και από τον καρκίνο του μαστού, εμπιστευόμενοι το γιατρό μας και τα μέτρα προφύλαξης που παίρνει τόσο ο ίδιος όσο και εκείνα που θα μας συστήσει».
Ψηφιακή Τομοσύνθεση & Διάγνωση, Τσόχα 24 & Σούτσου, Αθήνα, Τηλ. 210 6438070, κιν. 6946-460688


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]