Τσιόδρας:46 νέα κρούσματα κορωνοϊού 464 συνολικά [βίντεο]

46 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας  464 συνολικά σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε  πριν από λίγο ο λοιμωξιολόγος εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ,Σωτήρης Τσιόδρας .
72  τα κρούσματα απροσδιόριστης πηγής
78 νοσηλεύονται
16  οι διασωληνωμένοι ασθενείς
19 έχουν πάρει εξιτήριο
Οπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κΤσιόδρας η νόσος του κορωνοϊού στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι ήπια αλλά θα έχουμε νεκρούς .
Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα ενώ καθημερινά γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι δειγμάτων.
Τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ότι τουλάχιστον 2.000-3.000 συμπολίτες μας έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊο.
Σχετικά με την επιτήρηση και τη δήθεν απόκρυψη του αριθμού κρουσμάτων ο κ.Τσιόδρας είπε:
"Σας βεβαιώνω ότι παρακολουθούμε την επιδημία όσο πιο καλά μπορούμε ,με στρατηγική ιεράρχησης ελέγχου αλλά και δειγμάτων επιτήρησης που προτείνεται ευρωπαϊκά.
Αναφορικά με τους θανάτους στη χώρα μας ο κ.Τσιόδρας σημείωσε πως τα ποσοστά είναι υψηλότερα για τους άνδρες από τις γυναίκες  και αφορούν κυρίως άτομα με καρδιακά προβλήματα ,διαβήτη ,χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και κακοήθειες.
Ιδιάιτερο ενδιαφέρον έχει μια πρόσφατη μελέτη που έδειξε πως ο υψηλός πυρετός σχετιζόταν με το να εμφανίσει κάποιος αναπνευστική ανεπάρκεια αλλά μικρότερη πιθανότητα θανάτου , κάτι που δείχνει ότι ο πυρετός είναι μια σημαντική γραμμή άμυνας γι αυτό τον ιό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]