ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Παράταση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό με τροπολογία από το υπουργείο Οικονομικών

Κατατέθηκε και τροπολογία και για μείωση του κόστους φαρμακευτικής δαπάνης στους ασθενείς
Τροπολογία, με την οποία παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου 2020 ο εξωδικαστικός μηχανισμός, αλλά παρέχεται και η δυνατότητα για διανομή κοινωνικού μερίσματος, στο πλαίσιο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της από 24.12.2019 Π.Ν.Π. 'Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων' (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις», θα συζητηθεί στη διαρκή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «παρέχεται εξουσιοδότηση για έκδοση πράξης κανονιστικού των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να ρυθμιστούν θέματα όπως η δυνατότητα αύξησης του καταβαλλόμενου ποσού, εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες κατά τον χρόνο έκδοσης της, ο καθορισμός των κριτηρίων εισοδήματος, περιουσίας, διαμονής ή άλλων κριτηρίων για την καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος (...) καθώς και κάθε άλλο θέμα τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα».

Παράλληλα, προβλέπεται παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών έως την 30η Απριλίου 2020.



Τροπολογία και για μείωση του κόστους φαρμακευτικής δαπάνης στους ασθενείς

Ακόμη, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί και τροπολογία σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, που προβλέπει μεταξύ άλλων την υπαγωγή των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και των υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%. Έως σήμερα, τα ανωτέρω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονταν στους συντελεστές ΦΠΑ 24% και 13%.

«Με αυτήν τη νομοθετική πρωτοβουλία, μειώνεται το κόστος που επιβαρύνονται οι ασθενείς, αλλά και η συνολική φαρμακευτική δαπάνη. Είμαστε, σταθερά, δίπλα στους πολίτες, είπε σχετικά με την τροπολογία ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.





★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]