ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ενότητα Πολιτών:Μια Δημοτική Αρχή… αποθέωση της ανευθυνότητας και της προχειρότητας

 «Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση».
Το γνωμικό αυτό ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της σημερινής Δημοτικής Αρχής,  η οποία επιδεικνύει μια πρωτοφανή ανικανότητα άσκησης διοίκησης.
Οι αλλεπάλληλες ακυρώσεις διαγωνισμών λόγω λαθών και παραλείψεων τείνουν να γίνουν «επιδημία» στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.
Μόνο στην τελευταία συνεδρίαση ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες του γάλακτος, των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, των ελαστικών για τα οχήματα του Δήμου (για 2η φορά) και του πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία μας.
Αποκορύφωμα αποτέλεσε η ακύρωση του διαγωνισμού για την ανάπλαση του πάρκου Κουραμπά, επειδή ο Δήμος παρέλειψε βασικά  βήματα στη διαδικασία δημοπράτησης, τη στιγμή μάλιστα που εδώ και καιρό έχουν ανοιχτεί οι οικονομικές προσφορές
Όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά έργων και προμηθειών που έχουν ανακληθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (παρεμβάσεις στα σχολεία από το πρόγραμμα Εμαυτίων, σήμανση οδικού δικτύου κ.α.).
Μιλάμε για την αποθέωση της ανευθυνότητας και της προχειρότητας σε συνδυασμό με την αποφυγή ανάληψης οποιασδήποτε πολιτικής ευθύνης αφού, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος έργων, Γιώργος Αρλέτος, δεν τόλμησε να μιλήσει για ευθύνες των πολιτικών προϊστάμενων.
Κύριοι της «Νέας Εποχής» και συμπράττοντες, αναλάβατε τη διοίκηση του Δήμου «πολλά υποσχόμενοι» στους πολίτες.
Αντ’ αυτού όμως καταφέρατε, αυτό που κατακτήσαμε με κόπο τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή να μην υπάρχουν γραφειοκρατικές ελλείψεις στην προετοιμασία έργων και δράσεων του Δήμου, να το κάνετε πλέον κανόνα.
Είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη ότι σημαντικά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών δεν προχωρούν.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ανοχή και η περίοδος χάριτος έχει περάσει.
Είναι καιρός πια να αρχίσετε να διοικείτε.

Υ.Γ.
Ελπίζουμε το έργο που ανακοινώθηκε με το «πανηγυρικό» δελτίο τύπου για την ανάπλαση της Σιαράβα, το οποίο παραλάβατε ώριμο προς δημοπράτηση από τη δική μας Δημοτική Αρχή, να μην έχει την ίδια τύχη με το Πάρκο Κουραμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]