[Ελλάδα]Πετυχημένη η εκδήλωση των Ρεπουμπλικανών μετά την αθώωση Τράμπ

Το παράρτημα Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, διοργάνωσε στις 8 Φεβρουαρίου 2020 πολιτική εκδήλωση για τον εορτασμό της παταγώδους αποτυχίας του σχεδίου του «Δημοκρατικού» κόμματος στις ΗΠΑ για καθαίρεση του Προέδρου Τράμπ.

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα από μέλη και φίλους του Κόμματος έγιναν χαιρετισμοί από παριστάμενα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατόπιν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Κόμματος έκανε την ακόλουθη ομιλία:
«ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.
ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΧΩΝ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΣΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ είναι επιγραμματικά οι εξής:
1)      Πρώτος στόχος μας ήταν να διευκολύνουμε τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους που διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στην Ελλάδα να ψηφίζουν σε όλες τις Αμερικανικές εκλογές, έτσι ώστε να παραμείνει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στην πρώτη θέση προτίμησης του Αμερικανικού Λαού. Αυτός ήδη συντελείται με την λειτουργία του κεντρικού μας γραφείου και των παραρτημάτων που συνέχεια ιδρύουμε ανά την Ελλάδα.
2)      Δεύτερος στόχος ήταν να παράσχουμε κάθε είδους τεχνική συνδρομή και ενημέρωση στους Αμερικανούς Πολίτες, μόνιμους και μη, για κάθε θέμα που τους αφορά, όπως φορολογικά, ασφαλιστικά, ποινικά, πολιτιστικά, εργασιακά κτλ. Τούτα δε θα γίνονται συμπληρωματικά προς αντίστοιχες υπηρεσίες που παράσχουν η Αμερικανική Πρεσβεία και τα Προξενεία. Σας ενημερώνω ότι ήδη το HELP DESK λειτουργεί και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο σήμερα 3 υποθέσεις εβδομαδιαίως, όμως έχει την δυνατότητα πολλών ακόμα.



3)      Τρίτος στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ινστιτούτο μελετών που θα πραγματεύεται θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο Λαών, με έμφαση στα γεωπολιτικές, κοινωνικές και εθνολογικές, πολιτισμικές εξελίξεις. Αυτό συνέβη, στα πλαίσια του Κόμματος λειτουργεί το EASTMED STRATEGIC STUDIES INSTITUTE η δραστηριότητα του οποίου φαίνεται από τα τόσα συνέδρια που με επιτυχία διοργανώσαμε και συνεχίζουμε να διοργανώνουμε, θυμίζω ότι έρχονται συνέδρια για τις Γερμανικές οφειλές, δεύτερα προσυνέδρια για Μεταναστευτικό και ΒορειοΗπειρωτικό, καθώς και τον Ιούνιο το νομικό συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας, σύγκριση της Ανατολικής Μεσογείου με την Σινική Θάλασσα.
4)      Τέταρτος στόχος παραμένει η προσπάθεια μας να συσφίξουμε τις σχέσεις μεταξύ των Αμερικανών υπηκόων που κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στην Ελλάδα, τούτο δε ανεξαρτήτως της κομματικής τους κατεύθυνσης, κάτι που συντελείται από πλήθος επαφών μας, καθώς και από την λειτουργία της ειδησεογραφικής πλατφόρμας www.eastmednews.org
5)      Και τέλος ο πέμπτος διακηρυγμένος από τον Μάρτιο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα αντίστοιχο φορέα με συμμετοχή Ελλήνων φίλων μας και ομοϊδεατών μας που θα προάγει τις θεμελιώδεις Αρχές και ιδεολογία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.  Ο φορέας αυτός οργανώθηκε ήδη και είναι η θυγατρική μας οργάνωση αρωγών μελών που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Κόμματος στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν Έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο αυτό και υπό την αιγίδα του Κόμματος από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η λειτουργία σεμιναρίων Ρεπουμπλικανικής σκέψεως για τα αρωγά μέλη μας που θα διεξαχθούν σε ολιγομελή τμήματα με την διδασκαλία από έγκριτους ακαδημαϊκούς μαθήματα πολιτικής ιστορίας, στρατηγικής και πολιτικής ανάλυσης. Η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ομογένειας είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας, αφού αντιλαμβανόμαστε, ότι κάθε Ελληνική οικογένεια στην Ελλάδα έχει συγγενείς που ψηφίζουν στις ΗΠΑ και κάθε Ελληνική οικογένεια επηρεάζει θετικά ή αρνητικά το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ, κάτι που εμάς μας χαροποιεί, μιάς και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ομογενών είναι ιδεολογικά κοντά μας, παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο.
Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι η οργάνωσή μας δεν είναι Ελληνικό κόμμα, ούτε ότι ασχολείται άμεσα ή έμμεσα με την Ελληνική Πολιτική σκηνή, πέραν του αμοιβαίως επιθυμητού στόχου της πάγιας σύσφιξης των Ελληνο-Αμερικανικών σχέσεων σε κάθε επίπεδο. Η εντολή μας από την Ουάσιγκτον ρητώς μας απαγορεύει κάθε παρέμβαση στις πολιτικές διεργασίες, ή κομματικά δρώμενα στην Ελλάδα. Δεν θα κουράζομαι να λέω ότι το αποτέλεσμα της πολιτικής διαδικασίας αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο μόνον του Ελληνικού Λαού και των οργάνων που αυτός και μόνον αναδεικνύει. Μακρυά από εμάς η όποια ανάμειξη. Καλούμε όλους στα συνέδριά μας, από όλους τους χώρους και όλες τις παρατάξεις, καλοδεχόμαστε την κάθε θετική τους κριτική για το έργο μας.
Δεν σας κρύβω φυσικά ότι μας έχουν προσεγγίσει στοιχεία του πολιτικού περιθωρίου της Ελληνικής Πολιτικής σκηνής εντός και εκτός μεγάλων κομμάτων και έχουν προσπαθήσει με αθέμιτους τρόπους να εκμαιεύσουν την έμμεση ή άμεση στήριξή μας στα σκοτεινά τους σχέδια, δηλαδή να χρησιμοποιήσουν δήθεν την πολιτική μας κάλυψη για να επηρεάσουν εκτός της εκλογικής διαδικασίας την Ελληνική πολιτική σκηνή. Σας διαβεβαιώνω ότι σε όλες τις περιπτώσεις φάγανε όπως λέει ο Λαός ηχηρή «πόρτα» από την πρώτη στιγμή. Να είσαστε σίγουροι ότι τους «ψεκασμένους» τους αναγνωρίζουμε άμεσα !!!
Όμως η δράση αυτών, αλλά και άλλων επίδοξων μιμητών τους δεν τελειώνει εκεί. Γνωρίζουμε κάλλιστα ότι πολλά άτομα σε διάφορους πολιτικούς χώρους μας συκοφαντούν με αίσχιστο τρόπο σε Έλληνες πολιτικούς στο ανώτατο επίπεδο, ότι δήθεν είτε θέλουμε να ιδρύσουμε κόμμα Ρεπουμπλικανών στην Ελλάδα, είτε θέλουμε να διασπάσουμε κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είμαι υποχρεωμένος να το διαψεύσω και πάλι, αλλά να σας τονίσω ότι τέτοιες συκοφαντίες έχουν στόχο την αμαύρωση του έργου μας, αλλά και την οπισθοδρόμηση των Ελληνο-Αμερικανικών σχέσεων, εκπορεύονται δε από τους εχθρούς της Ελλάδας και των ΗΠΑ που δεν βλέπουν με καλό μάτι την προσέγγιση ούτε των Κυβερνήσεών μας, ούτε των δύο υπέροχων Λαών μας.
Και ότι δεν το πετυχαίνουν με συκοφαντίες, προσπαθούν να το επιτύχουν με απάτες. Γνωρίζουμε καλά ότι κάποιοι παρανόμως σφετερίζονται την επωνυμία μας και τα σήματά μας, παρά το γεγονός ότι τόσο το όνομά μας, όσο και τα εμβλήματά μας έχουν κατατεθεί και κατοχυρωθεί από την Ελληνική έννομη τάξη και μας έχουν παραχωρηθεί νομίμως από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ το οποίο είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο από τέτοιες κινήσεις. Έχουμε την ρητή εντολή από τις ΗΠΑ να κινηθούμε νομικά, αλλά και διά της δημοσιότητας σε βάρος όλων αυτών που για άνομο προσωπικό οικονομικό όφελος, αλλά και για επίσης άνομο προσωπικό πολιτικό όφελος συμπεριφέρονται με ανθελληνικό και αντιαμερικανικό τρόπο. Η απάντησή μας θα έρθει σύντομα μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης και θα είναι σκληρή και αποφασιστική. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σφετερίζεται κάτι που δεν του ανήκει για την τσέπη του….. αυτονόητο μεν, όμως τονίζουμε σε αυτούς που το κάνουν ήδη, ή σκέφτονται να το αποπειραθούν, αλλά και σε όσους τους χρησιμοποιούν ως μπροστινούς για επίσης άνομα ωφέλη, ότι αυτή η αντεθνική τους δράση δεν θα μείνει ατιμώρητη, ούτε μυστική.
Τελειώνοντας θα αναφερθώ στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος Τράμπ, αλλά και εμείς στην Ελλάδα από ύποπτα αντεθνικά κέντρα και που άλλοτε τον βρίζουν σκαιότατα, άλλοτε τον εμφανίζουν ως δήθεν συνεταίρο του Ερντογάν. Τούτο είναι απολύτως ψευδές, δεν υπάρχει καμία οικονομική συναλλαγή είτε του ιδίου του Προέδρου είτε του περιβάλλοντός του με έξωθεν των ΗΠΑ οικονομικές οντότητες, αντίθετα αυτό αποτελεί πρακτική των πολιτικών μας αντιπάλων των οποίων τέκνα (Biden, Pelosi, Kerry) πήραν εκατομμύρια δολάρια σε οφέλη από Ουκρανικές και όχι μόνον εταιρείες, η δε διαδικασία συγκάλυψης των αμαρτιών των αντιπάλων μας έχει τεράστια πλοκάμια στην Αμερικανική Δημόσια Διοίκηση.
Ο Ελληνικός Λαός και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτικών έχουν αρκετή εξυπνάδα να καταλάβουν ότι το συνονθύλευμα ύβρεων και ψευδών ειδήσεων αυτών έχουν σκοπό να πλήξουν τις Ελληνο-Αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες βελτιώνονται με αποκορύφωμα την προτεινόμενη στρατιωτική συνθήκη συνεργασίας 3+1, δηλαδή Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ με την εγγύηση των ΗΠΑ.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η Τουρκία ενεργούσα ως αντιπρόσωπος Γερμανίας, Ρωσίας και Κίνας έχει κάθε συμφέρον να ματαιωθεί ο EastMed να μην προκόψουν οι υπόλοιποι Λαοί της Μεσογείου. Το ερώτημα συνεπώς είναι αν θα την αφήσουμε, ή αν θα προχωρήσουμε χέρι χέρι με τις άλλες Δημοκρατίες της Μεσογείου προς την οικονομική ανάπτυξη, την ειρήνη και την σταθερότητα και αν θα κλείσουμε τα αυτιά προς τις εγχώριες και αλλοδαπές Κασσάνδρες?
Κλείνοντας την ομιλία μου αυτή και θυμίζοντάς σας ότι έχουμε 9 μήνες σκληρής δουλειάς έως τις εκλογές του Νοεμβρίου 2020 όπου θα επανεκλέξουμε με μεγάλη διαφορά τον Πρόεδρο Τράμπ στο τιμόνι της εγγυήτριας δύναμης της ελευθερίας παγκοσμίως.
Δεσμεύομαι, τόσο προσωπικά, αλλά και για λογαριασμό όλων των στελεχών του Κόμματος, του Εποπτικού Συμβουλίου, των εθελοντών, των μελών του Γεωστρατηγικού Ινστιτούτου, ότι δεν θα σταματήσουμε καθόλου να εργαζόμαστε άοκνα για την βελτίωση της γεωστρατηγικής, οικονομικής και πολιτικής θέσης της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, διότι μια δυνατή Ελλάδα που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την Ευρώπη αλλά και τον θεμέλιο λίθο για την Αμερική, πολιτικό και πολιτιστικό τέκνο της οποίας είμαστε.
Για μεν τις ΗΠΑ το σύνθημα μας είναι KEEP AMERICA GREAT και για την Ελλάδα είναι ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ, μια ευχή που απευθύνουμε, στην κυβέρνηση, σε όλους τους φίλους μας σε όλο το πολιτικό στερέωμα, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όλους, αλλά κυρίως την Ελλάδα και τον Υπέροχο Λαό της να εδραιώσει την ελευθερία, την ειρήνη και την ασφάλεια με την όποια μικρή ή μεγάλη βοήθεια που μπορούμε εμείς να παράσχουμε.
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]