ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επίσκεψη της Μερόπης Τζούφη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα»

Το Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με το νέο διοικητή Σπύρο Δερδεμέζη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η απρόσκοπτη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης της κρίσης των χρηστών Ναρκωτικών και Αλκοολισμού, η εξασφάλιση της χρηματοδότησής του και η ένταξή του στο νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείο. Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι καθυστερήσεις του υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη στελέχωση του Κέντρου και την τοποθέτηση κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως το Πολυδύναμο Κέντρο των Ιωαννίνων αποτελεί μια πανελλαδική καινοτομία που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με σκοπό τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση οφείλει να επιλύσει άμεσα τις όποιες δυσλειτουργίες και υπενθύμισε πως πρόσφατα κατέθεσε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Τέλος, ανέφερε πως η ομαλή λειτουργία του Κέντρου συνδέεται με την εφαρμογή του κανόνα 1:1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις στο χώρο της υγείας, ρύθμιση που εισήγαγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την έξοδο από το μνημόνιο και που σήμερα αμφισβητείται στην πράξη από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]