Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας:Ερωτήματα στον Υπουργό για τουριστικά ζητήματα [βίντεο]

Ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας Κος Χαλκίδης Πολύκαρπος στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019 στην Θεσσαλονίκη, απηύθυνε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ3 και την εκπομπή +ΣΥΝ, που παρουσιάζει η Σύνθια Σάπικα ερώτηση στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για τα μεγάλα θέματα και ζητήματα του τουριστικού κλάδου.

Στην ερώτηση του έθεσε τα θέματα της βραχυχρόνιας μίσθωσης airbnb, την μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α στις τουριστικές επιχειρήσεις και την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Φυσικά υπάρχουν και άλλες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, όπως τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης για τους χειμερινούς και όχι μόνο προορισμούς, αλλά λόγω του περιορισμένου τηλεοπτικού χρόνου δεν ήταν εφικτό να τεθούν.

Η ερώτηση του Προέδρου της Νέας Ένωσης ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας εξειδικεύτηκε στο επίδομα ανεργίας που δίνεται στους εργαζομένους των τουριστικών επιχειρήσεων και γενικότερα στα επιδόματα που στερούν το δικαίωμα των νέων στην αγορά εργασίας, τα οποία τους εγκλωβίζουν στο ποσό των 400 ευρώ που λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτιάξουν το μέλλον που οραματίζονται, αλλά και να δημιουργήσουν οικογένεια.

Αυτό έχει ως συνέπεια:
1.Το εργατικό δυναμικό της χώρας να βρίσκεται σε ομηρία με επίδομα 400 ευρώ και να μην μπορεί να εργαστεί, γιατί αν δουλέψει έστω και με ένα ημερομίσθιο θα κοπεί αυτομάτως το επίδομα, ενώ δεν είναι λίγοι οι επιδοτούμενοι που ζητούν εργασία χωρίς ασφάλιση.

2.Οι επιχειρήσεις να μην έχουν στη διάθεση τους το ανάλογο προσωπικό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή παροχή υπηρεσιών.

Δυστυχώς, επί σειρά ετών οι ελληνικές κυβερνήσεις αντι να επιδοτούν την εργασία, επιδοτούν την ανεργία με επακόλουθο οι επιχειρηματίες να μην έχουν στην διάθεση τους εργατικό δυναμικό. Συνέπεια όλου αυτού είναι ο δείκτης παροχής υπηρεσιών των επιχειρήσεων τουρισμού κάθε χρόνο να πέφτει όλο και πιο χαμηλά.

Πρόταση της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας προς τον Υπουργό Τουρισμού αλλά και τον Υπουργό Εργασίας, είναι τα επιδόματα να δίνονται υπό την εποπτεία του ΟΑΕΔ στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, ώστε ο κάθε εργαζόμενος με την πρόσληψη του να δικαιούται το ποσό της κρατικής επιδότησης (400 ευρώ) αλλά και μισθό που θα καταβάλει ο επαγγελματίας, ώστε να καταλήγουν στο πορτοφόλι του όχι 400, αλλά περισσότερα από 800 ευρώ.

Με αυτό επιτυγχάνεται:
1ον Οι εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου να μην είναι όμηροι των επιδομάτων ανεργίας και
2ον Οι επαγγελματίες θα μπορούν να πάρουν μία μεγάλη ανάσα, έχοντας το προσωπικό που χρειάζονται με αποτέλεσμα ο επισκέπτης της κάθε επιχείρησης να απολαμβάνει καλή παροχή υπηρεσιών.

Η πρόταση αυτή μπορεί ακόμη να επεκταθεί και στην ασφάλιση του εργαζομένου.

Ως Νέα Ένωση Ξενοδόχων θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Υπουργοί της κυβέρνησης θα κατανοήσουν την μεγάλη ζημιά που προκαλούν τα επιδόματα ανεργίας στην εργατική και παραγωγική τάξη της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]