Κικίλιας για αντικαπνιστικό νόμο: “Από τις 20 Νοεμβρίου σταματούν οι παραινέσεις! Αρχίζουν τα τσουχτερά πρόστιμα!”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Action 24, απάντησε για τον θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για επιδότηση θερμαστρών στα καταστήματα, απαντώντας ότι παραμείνει ανυποχώρητος, τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση, στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
“Εφαρμόστηκε στην Ιταλία η επιδότηση και είπα ότι το εξετάζουμε κι αυτό. Δεν είπα ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτός θα εφαρμοστεί οριζοντίως σε όλα τα μαγαζιά. Και κυρίως στα μεγάλα αυτά που έχουν άνω των 300-400-500 καθισμάτων. Θα είναι τόσο μεγάλα τα πρόστιμα γι’ αυτούς, που δεν θα αντέχονται. Από τις 20 Νοεμβρίου και μετά δεν θα υπάρχουν πια παραινέσεις απλές από τα κλιμάκια της αστυνομίας. Θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα και θα είναι τσουχτερά”, είπε ο υπουργός Υγείας.

Βασίλης Κικίλιας: Θα παραμείνουν οι ΤΟΜΥ και θα ενσωματωθούν – Υπογράφεται η απόφαση για τους 800 γιατρούς της Πρωτοβάθμιας

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Υγείας στον σχεδιασμό του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Όπως είπε, έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η απόφαση της συνεργασίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ και των 800 ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, που θα στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια.
Όσον αφορά τους ήδη υπηρετούντες οικογενειακούς γιατρούς του συστήματος, ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στο σύστημα της ΠΦΥ χωρίς να υπολείπονται οι μισθοί τους έναντι των νέων γιατρών. Τόνισε επίσης, ότι οι ΤΟΜΥ θα αξιολογηθούν και θα παραμείνουν για να ενσωματωθούν στο νέο σύστημα, ενώ θα μετεξελιχθούν.
“Θα είναι ένα νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας, στο οποίο θα έχει εμπιστοσύνη η μέση ελληνική οικογένεια να το επισκέπτεται, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία”
Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]