Φορτώστε το σωστά για καλό & ασφαλές ταξίδι!

Αύγουστος! Μήνας διακοπών για τους περισσότερους και εσείς σίγουρα ετοιμάζεστε για τις δικές σας. Διαβάστε μερικές συμβουλές ώστε να τα χωρέσετε όλα στο αμάξι σας, τακτοποιημένα ώστε να είστε νόμιμοι και ασφαλείς στο ταξίδι σας

Η λάθος τοποθέτηση των αποσκευών στο αυτοκίνητο μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην οδική συμπεριφορά του και κατ’ επέκταση στην ασφάλεια οδηγού και επιβαινόντων.

Για να αποφύγετε ένα πιθανό ατύχημα, λόγω λάθος φόρτωσης διαβάστε παρακάτω.

1. Πάρτε ότι χρειάζεστε. Μην γεμίζετε το χώρο αποσκευών άσκοπα. Τα βαριά κι ογκώδη αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται χαμηλά κι όχι στο ύψος του κεφαλιού. Αλλοιώνεται έτσι το κέντρο βάρους, ενώ θα πρέπει να φροντίζετε να τα στερεώνετε για να μην μετακινούνται κατά την κίνηση του οχήματος.

2. Ο όγκος των αποσκευών δεν πρέπει να ξεπερνάει το ύψος της πλάτης των καθισμάτων.

3. Αν τώρα πρέπει να βάλετε αντικείμενα που το ύψος ξεπερνά τη πλάτη του πίσω καθίσματος και να αφαιρέσετε την εταζέρα, τότε επιβάλλεται να τοποθετήσετε ειδικό διαχωριστικό δίκτυ ή μεταλλικό πλέγμα μεταξύ του χώρου αποσκευών και της καμπίνας.

4. Σε κάθε περίπτωση το ωφέλιμο φορτίο δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από αυτό που αναγράφει ο κατασκευαστής. Στην περίπτωση που ξεπεραστεί τότε το αυτοκίνητο γίνεται άκρως επικίνδυνο στο δρόμο. 

5. Αν έχετε βάλει μπαγκαζιέρα οροφής ή γενικότερα φορτίο, θα πρέπει να έχετε κατά νου, πως η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου θα είναι κατά πολύ αλλαγμένη και θα εμφανίζει μεγάλη ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους. Το φορτίο πρέπει να είναι κατανεμημένο ομοιόμορφα και στερεωμένο σωστά με ιμάντες συγκράτησης.

6. Διόρθωση όμως θα χρειαστεί και η πίεση των ελαστικών. Όταν αυξάνεται το φορτίο, άρα και το βάρος του αυτοκίνητου θα πρέπει να προσαρμοστούν κι ανάλογα οι πιέσεις των ελαστικών. Βάζετε ότι ακριβώς αναγράφει ο κατασκευαστής.
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]