ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ν.Έξαρχος:Μέτρα πυροπροστασίας των οικισμών και των δασικών εκτάσεων τώρα!

Μέτρα πυροπροστασίας των οικισμών και των δασικών εκτάσεων τώρα!
Δήλωση του υποψηφίου βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Έξαρχου για την κατάσταση στο Πυροσβεστικό σώμα και τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας στο νομό.
«Η εκδήλωση τριών πυρκαγιών σε Ασφάκα, Πέραμα, και Κατσικά σε διάστημα λίγων ημερών, επιβεβαιώνει τη κοινή διαπίστωση ότι ο νομός Ιωαννίνων είναι μέσα στους 6 νομούς της χώρας που έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς  εξαιτίας της βλάστησης και της υπάρχουσας δόμησης.
Μας γεννά πραγματική ανησυχία, μετά και τα περσινά εγκληματικά γεγονότα στο Μάτι της Αττικής, πως θα βγει το καλοκαίρι όταν δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου.
Οι πραγματικές κενές θέσεις πυροσβεστών στο νόμο είναι γύρω στις 75 και προσλαμβάνονται μόλις 18 εποχικοί υπάλληλοι. Την εικόνα συμπληρώνουν οι διαχρονικές ελλείψεις σε επίγειο και εναέριο εξοπλισμό.
Το πιο τραγικό απ όλα είναι ότι το πυροσβεστικό σώμα λειτούργει με το οργανόγραμμα του 1977 όταν μάλιστα τότε δεν ήταν επιφορτισμένο με την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. Ας σκεφτούμε πως ήταν το λεκανοπέδιο το 1977 και πως είναι σήμερα, για να αντιληφτούμε τι ανάγκες σήμερα υπάρχουν, πόσο επικίνδυνη και εγκληματική είναι η πολιτική τους απέναντι στο στοιχειώδες, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας.
Θα μας κάψουν γιατί η στήριξη της δασοπυρόσβεσης και πυροπροστασίας  δεν χώρα στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνήσει στο Eurogroup. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί στα ματωμένα πλεονάσματα. Πετάνε το μπαλάκι στους δήμους και τις περιφέρειες αποποιούμενοι των ευθυνών τους, για να απεμπλακούν από την υποχρέωση τους, για κρατική χρηματοδότηση και στήριξη των υποδομών.
Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση. To KKE είναι το μοναδικό κόμμα που αποκάλυψε τις πραγματικές αιτίες της σημερινής κατάστασης.
Ήρθε η ώρα να τους καταδικάσει ο λαός.
Ισχυρό ΚΚΕ για δυνατό λαό την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]