Αυτός είναι ο Aby το "λαγωνικό" της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου!

Τον Aby ,έναν πολύτιμο  τετράποδο   αστυνομικό παρουσιάζει με σχετικό post στη σελίδα της στο facebook η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.
Ο Aby είναι μόλις 2 ετών και η συμβολή του στον αγώνα της Αστυνομίας ενάντια στα ναρκωτικά είναι πολύ  σημαντική .
Σημειώνεται ότι η  Ομάδα Αστυνομικών Σκύλων ιδρύθηκε το 1986 με 6 σκύλους ναρκωτικών και έδρα την Αθήνα. Σήμερα η Υπηρεσία αριθμεί 188 αστυνομικούς σκύλους, με ράτσες όπως Γερμανικά ποιμενικά, retriever Golden ή Labrador και Μαλινουά (Βέλγικα Ποιμενικά). Εδρεύει στην Αθήνα, όπου κατανέμονται 71 σκύλοι, ενώ άλλοι 25 υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι στις πρωτεύουσες νομών ανά την Ελλάδα σε διάφορες Αστυνομικές Διευθύνσεις.
Οι αστυνομικοί σκύλοι συμβάλλουν στην πρόληψη και καταστολή που επιχειρείται γενικότερα από την Ελληνική Αστυνομία. Η παρουσία του σκύλου εμπνέει ένα μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας, ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για οποιοδήποτε, αφού οι σκύλοι είναι ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένοι και φιλικοί προς τους πολίτες. Η εμπιστοσύνη και αποδοχή του κόσμου πιέζει στην συνεχή παρουσία σκύλου και έτσι η χρήση τους σήμερα είναι επιβεβλημένη.

 Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου  μας συστήνει τον Αby!

"Θα θέλαμε να γνωρίσετε τον αστυνομικό σκύλο Aby (malinois, ηλικίας 2 ετών), που μαζί με τον συνοδό του, προσφέρει τις "υπηρεσίες΄΄ του στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 Η Aby είναι αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, συμμετέχοντας σε ελέγχους ατόμων, χώρων και μέσων μεταφοράς και αστυνομικές επιχειρήσεις

Η αποτελεσματική όσφρηση των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών εντοπίζει καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες, που ο εντοπισμός τους με τις ανθρώπινες αισθήσεις είναι δύσκολος ή πολλές φορές αδύνατος. Αν υπάρχουν ναρκωτικά, ακόμα και επιμελώς κρυμμένα, ή θαμμένα ή μέσα σε υγρά με διάφορες άλλες παραπλανητικές οσμές, ακόμη και σε ψηλά σημεία, ο σκύλος θα τα εντοπίσει. Κατά τον εντοπισμό τους αντιδρά ενεργητικά σκαλίζοντας και γαβγίζοντας, ή σύμφωνα με τις νέες τακτικές εκπαίδευσης κάθεται σιωπηλός, αποφεύγοντας έτσι να προκληθούν φθορές ή βλάβες σε ξένες περιουσίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]