ΚΚΕ:Το γνωστό αφήγημα περί «ισχυρής ανάπτυξης» στην επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην Ήπειρο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για την επίσκεψη του Πρόεδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στην Ήπειρο και την Λευκάδα.
Στην περιοδεία του σε Ήπειρο και Λευκάδα ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το γνωστό αφήγημα περί «ισχυρής ανάπτυξης». Στην ουσία  ζητά από τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν ξανά πλάτη για την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων  επιχειρήσεων, με την υπόσχεση ότι κάτι θα περισσέψει και για αυτούς. 
Οι Ηπειρώτες και οι Λευκαδίτες, όπως και όλος ο λαός έχουν πείρα τόσο από την καπιταλιστική «ανάπτυξη» επί κυβέρνησης ΝΔ όσο και από τη «δίκαιη ανάπτυξη» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα  κέρδη αυξάνονταν και τότε σε μ
ία σειρά κλάδους και τώρα π.χ. στον τουρισμό, στις αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις. Ούτε τότε όμως ούτε τώρα βελτιώνεται η θέση των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικροεπαγγελματιών. Αντίθετα  η  «ανάπτυξή» τους  προϋποθέτει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, άγρια φορολογία, μεγαλύτερη ζούγκλα στην αγορά εργασίας, δηλαδή δουλειά ήλιο μ’ ήλιο, περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Γι αυτό και ο Κ. Μητσοτάκης από το Μέτσοβο βρήκε τη λύση: Παρακάλεσε τους μεγαλοεπιχειρηματίες «ευεργέτες» να δώσουν μερικά ψίχουλα στο λαό, από τα υπέρογκα κέρδη που βεβαιώνει ότι θα εξασφαλίσει με πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό τους ως ενδεχόμενη αυριανή κυβέρνηση.
Αποτελεί πρόκληση για τους  φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους της  περιοχής,  η προεκλογική «στήριξη» που υπόσχεται ο αρχηγός της ΝΔ.  Ζητά από τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους να υποταχθούν  στις μεγάλες αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις, τα «συνεργατικά σχήματα»  για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Δηλαδή  υπόσχεται να επιταχυνθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη στον αγροτοδιατροφικό τομέα, κάτι που προϋποθέτει το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και των κτηνοτρόφων.  Λογικό αφού αυτό προστάζει η πολιτική της ΕΕ και η αναθεωρήμενη ΚΑΠ 2020 -2027 που από κοινού στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
Για τους μεγαλοπαραγωγούς της περιοχής και τις μεγάλες αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις ενδιαφέρεται η ΝΔ όταν μιλάει για «μείωση του κόστους παραγωγής», «επιδοτήσεις» κλπ.  Άλλωστε και η ΝΔ για όλους αυτούς που παλεύουν για μία καλύτερη ζωή έχει δείξει την πολιτική της με τα αγροτοδικεία, το δόγμα «νόμος και τάξη», κλπ όπως  και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος, φτωχός αγρότης, να μην δώσει συγχωροχάρτι στην πολιτική της ΝΔ, στο ΣΥΡΙΖΑ που ξέπλυνε τις «δεξιές» πολιτικές της με τον μανδύα της προόδου.
Μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου καλούμε σε Ισχυρό ΚΚΕ, για δυνατό Λαό την επόμενη μέρα.
Το ΚΚΕ είναι εκείνο που παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του λαού μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας. Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]