Το «Born to be murdered» θα προβάλλει διεθνώς το Ζαγόρι

Διεθνούς προβολής θα τύχει το Τσεπέλοβο και συνολικά το Ζαγόρι μέσα από την ταινία «Born to be murdered», μια Αμερικανοϊταλική χολιγουντιανή παραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώνονται αυτό το διάστημα.

Τα κύρια γυρίσματα έγιναν αμέσως μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με «έδρα» το Τσεπέλοβο, όπου κατέλυσαν σε ξενοδοχεία και ξενώνες  περίπου 150 άτομα, ανάμεσα τους ο πρωταγωνιστής και σταρ του Χόλυγουντ Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον (γιος του Ντένζελ Ουάσιγκτον), ο  Ιταλός σκηνοθέτης Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο, ηθοποιοί, κομπάρσοι, τεχνικοί και όλοι οι συντελεστές της παραγωγής με τον εξοπλισμό τους που μεταφέρθηκε με δεκάδες οχήματα και βαν.
Ο Δήμος παραχώρησε για τις ανάγκες των γυρισμάτων τη χρήση του πρώην γυμνασίου Τσεπελόβου και έδωσε  την άδεια του για τα σκηνικά και τα γυρίσματα σε διάφορα σημεία σε δρόμους, πλατείες και στη χαράδρα του Βίκου.

Στο Τσεπέλοβο φιλοξενήθηκε για ένα διήμερο και ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ντένζελ Ουάσιγκτον για να παρακολουθήσει τον γιο του που πρωταγωνιστεί στην ταινία και είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο χωριό και στο Ζαγόρι και να θαυμάσει τις ομορφιές και τα μνημεία φύσης και ανθρώπων.

Τα βασικά γυρίσματα (προηγήθηκαν σε Τρίκαλα και Αθήνα) της ταινίας «Born to be murdered» έγιναν στο Ζαγόρι με επίκεντρο το Τσεπέλοβο και το Σκαμνέλι, ενώ το σενάριο περιελάμβανε σκηνές σε  χωριά πέριξ της χαράδρας του Βίκου και όχι μόνο. Η  περιοχή του Τσεπελόβου θύμιζε για περίπου δυο εβδομάδες σκηνικό του Χόλυγουντ, δεδομένου ότι πρόκειται για μια μεγάλη αγγλόφωνη Αμερικανοϊταλική συμπαραγωγή, ένα κοινωνικό θρίλερ καταδίωξης, το σενάριο της οποίας έχει γραφτεί εξολοκλήρου για την Ελλάδα. Το «Born to be Murdered» αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού τουρίστα του Μπέκετ,  (τον υποδύεται ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον), ο οποίος άθελά του στο μπαίνει στο στόχαστρο μιας επικίνδυνης συνωμοσίας σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Σημαντικά είναι τα άμεσα οικονομικά οφέλη για την περιοχή και τους επαγγελματίες του τουρισμού, αφού όλοι οι συντελεστές φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία και καταλύματα του Τσεπελόβου και γειτονικών χωριών.

Εκτός από την οικονομική «ανάσα» που πήρε η περιοχή, το μεγαλύτερο όφελος για το Ζαγόρι θα έρθει μέσα από την ίδια την ταινία που αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2020 και θα προβάλλει τον τόπο σε όλο τον κόσμο.

Στο Τσεπέλοβο με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων και τη συνεργασία της παραγωγής με τον Δήμο, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου και ο αντιδήμαρχος Άγγελος Αρμένης, ο οποίος εκ μέρους του Δήμου το Σάββατο 23 Μαρτίου καλωσόρισε τους συντελεστές της ταινίας και  παρέδωσε σε όλους αναμνηστικά,  υλικό τουριστικής προβολής και προϊόντα του Ζαγορίου. Η φιλοξενία   των συντελεστών ήταν άψογη και όπου χρειάστηκε ο Δήμος συνέβαλε για την εξυπηρέτηση των αναγκών των γυρισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]