“Στον αέρα” η δημοπράτηση ανάπλασης του Πάρκου Δημοκρατίας στην Πρέβεζα-

Μέσα στον Φεβρουάριο η κατάθεση και το “άνοιγμα” των προσφορών.

Στη δημοπράτηση της ανάπλασης του Πάρκου Δημοκρατίας προχωρά ο Δήμος της Πρέβεζας με την διαδικασία υποβολής των προσφορών να λήγει στις 18 Φεβρουαρίου και το “άνοιγμα” των προσφορών να ορίζεται για τις 22 του ίδιου μήνα.
Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το “Πράσινο Ταμείο” και από τον Δήμο που θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 13 μήνες.Η ανάπλαση του Πάρκου Δημοκρατίας (το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρους του Εθνικού Σταδίου) θα δημιουργήσει έναν χώρο πρασίνου , άθλησης και αναψυχής για τους δημότες και τους επισκέπτες .
Σύμφωνα με την μελέτη που έχουν εκπονήσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας θα κατασκευαστούν διάδρομοι από απόλυτα οικολογικά και βιοκλιματικά υλικά (κεραμικό σταθεροποιημένο δάπεδο) προς αποφυγή χρήσης μπετόν, θα τοποθετηθούν παγκάκια με τρόπο που να γίνει εκμετάλλευση της σκιάς που προσφέρουν κάποια από τα υπάρχοντα δέντρα (πεύκα και μουριές) ενώ θα κατασκευαστεί και μια μεταλλική πέργκολα στο κέντρο του πάρκου. Θα γίνει εγκατάσταση δικτύου φωτισμού περιμετρικά του πάρκου καθώς και στο εσωτερικό του με φωτιστικά οικονομίας τύπου led με υψηλό δείκτη ενεργειακής απόδοσης και αντιθαμβωτικού σχεδιασμού προς αποφυγή της φωτορύπανσης. Παράλληλα θα γίνει εμπλουτισμός της φύτευσης, εγκατάσταση χλοοτάπητα και θα δημιουργηθεί δίκτυο άρδευσης με σύγχρονα μπέκ χαμηλής κατανάλωσης νερού. Περιμετρικά θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια τόσο στην οδό Επτανήσου όσο και στην οδό Μασσαλίας.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]