Σωματείο ΙΥ Ιωαννίνων :Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενης σε σούπερ μάρκετ ...



....αντέδρασε στην απαίτηση του εργοδότη να μην καταβάλει ολόκληρα τα επιδόματα και τις άδειες και ζητούσε να πληρώνεται για τις υπερωρίες που αναγκαζόταν να δουλέψει. 

Πριν στεγνώσει το μελάνι της καταγγελίας για τις απολύσεις στη ΜΚΟ, ήρθε ένα νέο επεισόδιο απόλυσης εργαζομένου σε αλυσίδα Σουπερ Μαρκετ να βοηθήσει την εργατική τάξη να εμπεδώσει, ποια θα είναι η “μεταμνημονιακή καθημερινότητα” που διαφημίζει η Κυβέρνηση.
Έτσι, η διοίκηση του Σούπερ Μάρκετ «Express» στην Πλ. Πάργης, κοινοποίησε καταγγελία σύμβασης (απόλυση) σε εργαζόμενη η οποία αντέδρασε στην απαίτηση του εργοδότη να μην καταβάλει ολόκληρα τα επιδόματα και τις άδειες και ζητούσε να πληρώνεται για τις υπερωρίες που αναγκαζόταν να δουλέψει.
Η εργαζόμενη θεωρώντας άδικη την απόλυσή της, αρνήθηκε να υπογράψει την καταγγελία σύμβασης, και η διοίκηση του σούπερ μάρκετ δε δίστασε να καλέσει την αστυνομία για να την απομακρύνει.
Η αστυνομία, όχι απλά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, αλλά έφτασε να απειλήσει την εργαζόμενη ότι θα της περάσει χειροπέδες για να την οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα!
Η εργοδοσία έχει πλέον όλα τα νομοθετικά εργαλεία που ψήφισαν τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να προσλαμβάνει και να απολύει  εργαζόμενους χωρίς κανένας εργασιακό δικαίωμα, μέσω προγραμμάτων.  Ταυτόχρονα ο ΟΑΕΔ, το “μεγάλο δημόσιο δουλεμπορικό” με αυτό τον τρόπο ανακυκλώνει την ανεργία μοιράζοντας μισή δουλειά και μισή ζωή σε χιλιάδες ανέργους.
Η κυβέρνηση φέρει βαριές ευθύνες για ακόμα μια φορά. Στην πόλη μας, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που τα σώματα καταστολής χρησιμοποιούνται από επιχειρηματίες ενάντια σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή τη δουλειάς τους ή τα δεδουλευμένα τους.
Την ίδια ώρα, στις περιπτώσεις που μέχρι και η δικαιοσύνη κρίνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο, και εκδίδει καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια στις επιχειρήσεις (όπως έχει γίνει στα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ) δεν ανοίγει ρουθούνι, η κυβέρνηση “στερείται εργαλείων” για να επιβάλει τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, ούτε στο παρελθόν αλλά ούτε και τώρα έκανε πίσω σε τέτοια φαινόμενα. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τέτοιους είδους μεταμνημονιακή καθημερινότητα. Θέλουμε δουλειά με αξιοπρέπεια, μόνιμη και σταθερή, μισθούς που να εξασφαλίζουν όχι απλά την επιβίωσή μας, αλλά ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, με βάση τις δικές μας ανάγκες.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να μην σκύψουν το κεφάλι. Να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. Να κάνουμε πράξη το ένας για όλους και όλοι για έναν!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]