Εντός μιας ώρας από την κλήση η εξυπηρέτηση από την Οδική Βοήθεια! Από 17 Ιουλίου οι νέες διατάξεις του νόμου!

Η εγκύκλιος Α7/οικ 47307/1649 ενημερώνει πως το άρθρο 216 του ν. 4512/2018 τροποποιεί το σύνολο των διατάξεων του ν. 3651/2008. Σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Οδική Βοήθεια όπως επιχειρήσεις πρώην αυτόνομες, πρώην μικτές, επιχειρήσεις οδικής βοήθειας βαρέων οχημάτων, συνεργάτες και ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεούνται να προσαρμόσουν την λειτουργία τους στις νέες διατάξεις (δείτε εδώ).
Οι νέες διατάξεις εκτός των άλλων ορίζουν πως η επιχείρηση Οδικής Βοήθειας οφείλει να εξυπηρετήσει το ακινητοποιημένο όχημα «εντός μιας ώρας» από στιγμή της κλήσης που θα λάβει από τον οδηγό!
Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο της Εγκυκλίου:
Οι όροι των συμβολαίων των εταιρειών Οδικής Βοήθειας αναγράφουν πως η εξυπηρέτηση του οδηγού θα παρέχεται σε ένα «εύλογο χρονικό διάστημα» ανάλογα με την απόσταση που βρίσκεται ακινητοποιημένο το όχημα και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Ασφαλώς η προσέγγιση ενός οχήματος σε κεντρικό δρόμο όταν επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες είναι ταχύτερη από μια αντίστοιχη σε απομακρυσμένους επαρχιακούς δρόμους με χιόνια, βροχές κτλ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν στην πράξη της καθημερινής εξυπηρέτησης των οδηγών, θα είναι εφικτή η τήρηση της «μιας ώρας» από την κλήση όταν μάλιστα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες όπως ο καιρός, η αυξημένη κυκλοφορία, ο ιδιαίτερα απομακρυσμένος τόπος ακινητοποίησης ή ακόμα και τυχόν κλειστοί αυτοκινητόδρομοι με οδική βοήθεια που εξυπηρετεί κατά αποκλειστικότητα όπως Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός κτλ.  
Δείτε εδώ απόσπασμα από τους όρους συμβολαίου Οδικής Βοήθειας της εταιρείας Interamerican:
Επιπλέον η Εγκύκλιος ορίζει πως οι επιχειρήσεις Οδικής Βοήθειας υποχρεούνται σε κάθε νομό που δραστηριοποιούνται να διαθέτουν τουλάχιστον ένα φορτηγό π.χ. γερανοφόρο ή πλατφόρμα μικτού βάρους άνω των 4 τόνων με εξοπλισμό GPS ακόμα και εάν είναι μισθωμένο. Αντίστοιχα ορίζει και το τεχνικό προσωπικό υπαλλήλων που οφείλει να απασχολεί ανά νομό!
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]