ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

ΔΡΑΣΥ &Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα ..Για το χάρισμα των προστίμων σε «ΒΙΚΟΣ» &«ΖΑΓΟΡΙ»

Δεν έχετε δικαίωμα να ομιλείτε !!!
Κάπως έτσι απάντησε η Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση  στην ένστασή μας.
Η ένσταση είχε γίνει από τις παρατάξεις  ΔΡΑΣΥ και  «Αριστερή Παρέμβαση» κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων να
χαρίσει τα πρόστιμα που επέβαλε η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στις βιομηχανίες εμφιάλωσης, γιατί δεν είχαν άδεια εμπορίας για επτά χρόνια και μόλις πριν ένα μήνα ζήτησαν.
Η ένσταση κατατέθηκε την 6-11-2017 και η απόφαση εκδόθηκε την 14-5-2018, δηλαδή με καθυστέρηση 5,5 μηνών !!!
Ο λόγος απόρριψης;;
Δεν έχουμε – λέει - έννομο συμφέρον για να προσφύγουμε κατά της απόφασης! Γιατί ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΡΑΣΥ αντικαταστάθηκε, ενώ ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης» δεν είναι δημοτικός σύμβουλος.
Έννομο συμφέρον – λέει η απόφαση της αποκεντρωμένης – έχουν μόνο οι εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι και κανένας άλλος!!!
Και αφού οι υπόλοιπες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζουν η κάθε μια με τον τρόπο της τα συμφέροντα των βιομηχανιών εμφιάλωσης (άλλοι ψηφίζουν υπέρ και άλλοι ναι μεν ψηφίζουν κατά για τα μάτια του κόσμου αλλά δεν κάνουν ενστάσεις και διαμαρτυρίες).
Σε μας τους πολίτες δεν πέφτει λόγος, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα για ενστάσεις και διαμαρτυρίες, παραβλέποντας το άρθρο 150 του κώδικα Δήμων και κοινοτήτων ή το άρθρο 130 του καλλικρατικού νόμου.
Θαυμάστε συλλογισμό!
Οι πολίτες που πληρώνουν από την φορολογία τους την λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του,
Οι πολίτες που πληρώνουν το μισθό Δημάρχου και Αντιδημάρχων,
Οι πολίτες που εκλέγουν το Δημοτικό Συμβούλιο για να διοικήσει και να τηρεί τη νομιμότητα,
Δεν έχουν δικαίωμα να το ελέγχουν, δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν ένσταση για αποφάσεις του που αφορούν την πόλη, τα έσοδα του Δήμου, την οικονομική διαχείριση κλπ.
Θαυμάστε δημοκρατία αλά ΣΥΡΙΖΑ, θαυμάστε συγκάλυψη της παρανομίας, θαυμάστε κουτοπονηριά για να χαριστούν τα πρόστιμα στις βιομηχανίες εμφιάλωσης, ενάντια στους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν, γιατί, γι’ αυτούς νόμος είναι το δίκιο του αφεντικού.
Δεν τόλμησαν να μπουν στην ουσία της υπόθεσης και να απαντήσουν νομικά εάν το χάρισμα των προστίμων στηρίζεται έστω και ελάχιστα με νομική βάση. Αντί αυτού πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων την ένσταση με την πολύ παλιά φράση εποχών αστυνομοκρατίας και αυθαιρεσιών – «Δεν δικαιούσθε να ομιλείτε»!!!
Πολύ γρήγορα οι υπηρεσίες του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ φόρεσαν το κοστούμι του νεοφιλελευθερισμού και της με κάθε τρόπο εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων.
Απέναντι σε μια απολύτως τεκμηριωμένη ανάλυση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών που καθορίζει τα πρόστιμα, παίχτηκε ένα θέατρο υποκρισίας σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών και σε βάρος του Ταμείου του Δήμου (πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν από τα ταμεία του Δήμου).
Με το έτσι θέλω, χωρίς καμία τεκμηρίωση, χωρίς την παραμικρή αντίκρουση της εισήγησης της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, προχωρούν Δημοτικό Συμβούλιο και Αποκεντρωμένη Περιφέρεια στο χάρισμα εκατομμυρίων ευρώ στις βιομηχανίες εμφιάλωσης.
Δεν φτάνει που τους έχουν παραχωρήσει την εκμετάλλευση ολόκληρου του υδάτινου πλούτου της περιοχής μας---που είναι ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία-- αντί πινακίου φακής.
Δεν φτάνει που τους παραχωρούν ανεξέλεγκτα άδειες για νέες γεωτρήσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον υδροφόρο ορίζοντα και την μελλοντική υδροδότηση του λεκανοπεδίου, ενώ οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει αυτό το δικαίωμα.
Έρχονται τώρα με προκλητική και καουμπόικη λογική να χαρίσουν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, όπως με τον ίδιο τρόπο δείχνουν ανοχή στα χιλιάδες ευρώ από λογαριασμούς που χρωστάνε ξενοδοχεία, μητρόπολη κλπ.
Την ίδια στιγμή οι Δημότες των Ιωαννίνων στενάζουν από τα υπέρογκα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης, και  καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα για τυχόν καθυστέρηση πληρωμών των λογαριασμών.
Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικές υπηρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ κατάσχουν λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία για ελάχιστες οφειλές σε εφορία και ΙΚΑ.
Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά!
Για να μην ξεχνιόμαστε σε ποιον ανήκει η πραγματική εξουσία στην πόλη και στην χώρα μας.
Για να πέφτουν οι μάσκες και να βλέπουν οι εργαζόμενοι ποιοι είναι εκείνοι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]