Επιστολή Κ.Υ Κόνιτσας για δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου






ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ 6η ΔΥΠΕ ΓΙΑ ΤΑ
          ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.



  Με αφορμή τα πρόσφατα και αρκετά συχνά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, στα οποία γίνεται αναφορά στο Κ.Υ.ΚΟΝΙΤΣΑΣ και στην λειτουργία αυτού θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

1.Το Κ.Υ.ΚΟΝΙΤΣΑΣ είναι η μοναδική δομή υγείας δημοσίου χαρακτήρα που παρέχει ιατρικές υπηρεσίες καθημερινά σε 24ωρη βάση στην περιφέρεια της Κόνιτσας.

2.Κοινά σημεία στους περισσότερους επιστημονικούς ορισμούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι: η πρώτη επαφή ασθενούς-ιατρού, η ικανότητα αντιμετώπισης επειγουσών περιπτώσεων, η φροντίδα χρόνιων νοσημάτων και η συνεχής φροντίδα εστιασμένη στην πρόληψη. Η Γενική Ιατρική δεν είναι μια σύνοψη ειδικοτήτων σε επιφανειακό επίπεδο, ούτε απλά η μεταφορά ασθενών σε δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια δομή υγείας. Επομένως, το δημοσίευμα στα Νέα της Ηπείρου το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 σύμφωνα με το οποίο η προσφορά του Κ.Υ. στην πρωτοβάθμια είναι μηδενική, δηλώνει το λιγότερο άγνοια του τί είναι πρωτοβάθμια από τον γραφόντα.
3.Διαπιστώνουμε,επίσης,μια ευκολία στη δημοσίευση στοιχείων που είναι ανακριβή χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη διασταύρωση. Είναι σαφές ότι δεν έχουν παραχωρηθεί ασθενοφόρα του Κ.Υ. στο Π.Γ.Ν.Ι. όπως δημοσιεύτηκε στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ στις 2/8/17,ούτε ότι οι ασθενείς προμηθεύονται μόνοι τους αναλώσιμα(ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 3/8/17).

Η ανασκευή δηλώσεων (όπως συνέβη στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ στις 8/8/17 για την ψευδή δήλωση παραχώρησης ασθενοφόρου στο ΠΓΝΙ) ούτε μας καλύπτει ως προσωπικό, ούτε τη θεωρούμε υπεύθυνη στάση για την τοπική κοινωνία.

Θεωρώντας ότι:


α. Το  Κ.Υ. δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο πολιτικών αντιπαραθέσεων, αλλά ούτε ως εφαλτήριο για προσωπική προβολή κάποιων
 β. Η αντίδραση στα δημοσιεύματα σύσσωμου του προσωπικού ήταν και άμεση και εμφατική
γ. Σε συμφωνία με το αρ.πρωτ.8718/28-02-2017 έγγραφο της 6ης  Υ.Π.Ε.
αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε για τα δημοσιεύματα που αφορούν στο Κ.Υ.ΚΟΝΙΤΣΑΣ. Έχοντας ως δεδομένο ότι το θέμα αναλύθηκε ακροθιγώς, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας και παρακαλούμε και για τις δικές σας ενέργειες.

Εκ μέρους του προσωπικού                                                                                                                          

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ Κ.Υ.ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]