ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΕΛ.ΑΣ:Σημαντικά τα αποτελέσματα για τον θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς»

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία - απολογισμό συνολικής δραστηριότητας της Ελληνικής Αστυνομίας για το έτος 2016,σ
ημαντικά αποτελέσματα επέδειξε και ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», ο οποίος πλέον εφαρμόζεται σε (37) Αστυνομικά Τμήματα και σε (96) γειτονιές σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, εφαρμόζεται σε (9) Αστυνομικά Τμήματα στο νομό Αττικής (Καλλιθέας, Χαλανδρίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Δημοτικού Θεάτρου, Νίκαιας, Παγκρατίου, Πατησίων και Αγίας Παρασκευής), σε (4) Αστυνομικά Τμήματα στο νομό Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Τούμπας - Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων) και σε (24) Αστυνομικά Τμήματα στη λοιπή Χώρα (Σερρών, Βέροιας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Ηρακλείου Κρήτης, Β΄ Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, Άργους Αργολίδας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών Αγρινίου και Κιλκίς).

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής (2015-2019) της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η φιλοσοφία του βασίζεται στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης, περιλαμβάνοντας σειρά δράσεων τόσο προληπτικού, όσο και αποτρεπτικού χαρακτήρα, για την προστασία και εξυπηρέτηση των κατοίκων σε γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Από την ανάλυση και αξιολόγηση των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων της δραστηριότητας των Αστυνομικών της Γειτονιάς, προκύπτει ότι το έτος 2016 αυξήθηκε σημαντικά η ανταπόκρισή τους, αποτελώντας έτσι απαραίτητο συστατικό στοιχείο της γειτονιάς, που συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Αναλυτικότερα, το έτος 2016 οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», πραγματοποίησαν συνολικά (151.884) δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες περιλάμβαναν επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα - γνωριμίας με τους πολίτες σε οικίες και καταστήματα, ανταπόκριση σε πολλά αιτήματα καθημερινότητας των πολιτών, επίλυση μικροδιαφορών ή προβλημάτων, καθώς και διευθέτηση θεμάτων διοικητικής φύσεως κ.ά.

Επίσης, ανέπτυξαν και ενίσχυσαν συνεργασίες με τοπικούς Φορείς (Δήμους, σχολεία, Συλλόγους, Εκκλησίες), ενώ συμμετείχαν σε πλήθος εκδηλώσεων που διοργάνωσαν τοπικοί και λοιποί φορείς, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συμμετείχαν στη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων για διάφορα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, με τη συχνή παρουσία των «Αστυνομικών της Γειτονιάς» έξω από τα τραπεζικά καταστήματα των περιοχών τους, συνέβαλαν καθοριστικά στην αποτροπή έκνομων ενεργειών και τη διασφάλιση της ασφαλούς επίτευξης διατραπεζικών συναλλαγών μέσω των αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης χρημάτων - Α.Τ.Μ.

Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και με σκοπό την προστασία των μαθητών από κάθε κίνδυνο, εντατικοποίησαν τις διελεύσεις τους έξω από τα σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, κυρίως κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

Πιο αναλυτικά η δραστηριότητα και το σύνολο των παρεμβάσεων των «Αστυνομικών της Γειτονιάς» στην Επικράτεια κατά το έτος 2016 αποτυπώνεται ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]