Λαγκάρντ : Να γίνονται μόνιμα στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Υπέρ της μόνιμης τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα τάχθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά την διάρκεια των εργασιών του "Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν", που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα με την συμμετοχή ηγετών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο.

Η Lagarde τόνισε ότι στον βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται η ελληνική οικονομία, θα ήταν που σπουδαίο.

"Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) με τον πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί", πρόσθεσε η Lagarde.

Σύμφωνα με την ίδια "θα μπορούσε να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάμβανε την εποπτεία και θα διασφάλιζε την διαφάνεια".

Μάλιστα η γενική διευθύντρια του Ταμείου υπενθύμισε ότι ο μαραθώνιος διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ονομάζονται έτσι εξαιτίας της Ολυμπίας, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και η οποία έχει φιλοξενήσει εξαιρετικούς αθλητές, ως μέρος των αρχών που είχαν οι Έλληνες, "νους υγιής εν σώματι υγιή".

Πηγή www.capital.grΓιώργος Κουντουρής/via:EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]