[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα:Μετά απο αρκετές ώρες αναμονής και διαπραγματεύσεων αναχώρησαν τα 4 λεωφορεία..προς άγνωστη κατεύθυνση ..[βίντεο-φωτο]

Αναχώρησαν τελικώς  λίγα λεπτά πριν απο τις 17.00, τα 4 λεωφορεία με  τους 207  πρόσφυγες απο τον Πειραιά ,που έφτασαν εχθές το βράδυ στον καταυλισμό στον Κατσικά Ιωαννίνων .
Οι πρόσφυγες  που  απο την πρώτη στιγμή  της άφιξής τους   ήταν αρνητικοί στο να διαμείνουν στον καταυλισμό , διανυκτέρευσαν στα λεωφορεία ..Να σημειωθεί πως οι οδηγοί    όταν αντιλήφθηκαν πως τα οχήματά τους θα έμεναν ακινητοποιημένα για αρκετές ώρες στα Ιωάννινα άρχισαν να δυσανασχετούν .

Απο την πολύωρη παραμονή των προσφύγων μέσα στα πούλμαν προξενήθηκαν μικροφθορές στα καθίσματα και προβλήματα καθαριότητας στο εσωτερικό των οχημάτων .
Οπως δήλωσαν εχθές οι πρόσφυγες  στα τοπικά ΜΜΕ , πριν αναχωρήσουν απο τον Πειραιά τους ενημέρωσαν πως θα μεταφέρονταν σε χώρους στεγασμένους με καλές συνθήκες διαβίωσης ,όπως συνέβη με 300 περίπου πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κυλλήνη ,κάτι όμως που δεν συνέβη με τους ίδιους .
Ετσι μετά την ανυποχώρητη στάση τους ,απο νωρίς  σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις και πριν απο λίγο   και τα 4 λεωφορεία αναχώρησαν συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ προς άγνωστη κατεύθυνση .

Ηταν δε  έκδηλος ο ενθουσιασμός τους, όταν έγινε γνωστό  πως πρέπει να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να φύγουν  ,θεωρώντας οι περισσότεροι εξ αυτών πως θα επιστρέψουν στην Αθήνα ...


Αμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αποσυμφορηθεί το συντομότερο δυνατόν ο Πειραιάς , οι   πρόσφυγες όμως αρνούνται να επιβιβαστούν στα λεωφορεία  αν δεν γνωρίζουν τον ακριβή προορισμό ,καθώς όπως είναι γνωστό επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των κινητών τους τηλεφώνων και ενημερώνονται για τους χώρους φιλοξενίας ανά την Ελλάδα ,για τα θετικά τους  αλλά κυρίως για τα αρνητικά ,με τον καταυλισμό στον Κατσικά να έχει μπει  για αυτούς στη "μαύρη λίστα"..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]