ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τεράστια η απεργία, σαφές το μήνυμα

Με αίτημα, η κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό και τα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει, παρέλυσε όλη η Ελλάδα σήμερα από την απεργία και τις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων τάξεων και στρωμάτων.

 

Σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις.

 

Στην Αθήνα ήταν τόση η προσέλευση διαδηλωτών που χάθηκαν τα όρια μεταξύ των διαφορετικών συγκεντρώσεων! Όταν άρχισε η συνάντηση των διαδηλωτών πλημμύρισε ασφυκτικά η πλατεία Συντάγματος οι αρχές της ξεκινούσαν από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός και οι ουρές εκτείνονταν μέχρι την Ομόνοια και πίσω στην Ερμού.

 

Μαζικά μπλοκ εργαζομένων, μικρομεσαίων, ελευθέρων επαγγελματιών και συνταξιούχων, αντάμωσαν σε μια κοινή διαμαρτυρία για τα κυβερνητικά σχέδια ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των οργανώσεών τους.

 

Σε όλη την Ελλάδα τα μαγαζιά κατέβασαν τα ρολά και οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν δούλεψαν.

 

 Οι διαδηλωτές έσμιξαν τις φωνές τους ενάντια στην εξοντωτική πολιτική που σχεδιάζει η κυβέρνηση και απαίτησαν: «Κάτω τα χέρια από την Ασφάλιση. Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

 


Στις απεργιακές συγκεντρώσεις έλαβαν μέρος όλοι σχεδόν οι κλάδοι των επαγγελματιών ενώ το παρών έδωσαν πολλά μέλη του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

 

Πανό στον βράχο της Ακρόπολης κρέμασαν, για λίγα λεπτά το μεσημέρι, οι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες προτάσεις για το ασφαλιστικό.

 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι έκαναν μαζική συγκέντρωση στην Μητροπόλεως μετά από κάλεσμα της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ και των οργανώσεων των ελ. Επαγγελματιών. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και στο Σύνταγμα όπου συνενώθηκαν με τους άλλους απεργούς και διαδηλωτές.

 

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν  βενζινοπώλες, οδηγοί ταξί, ναυτικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, η Ομοσπονδία Φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος και ένα μπλοκ αγροτών.

 

Μικρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο του μεγάλου απεργιακού συλλαλητηρίου, λίγο πριν από τη διάλυσή του. Στην πλατεία Συντάγματος, έπεσαν βροχή οι βόμβες μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών. Επεισόδια σημειώνονται κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έως το Rex.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]