Ηλιακή θέρμανση με ανακυκλωμένα κουτάκια αναψυκτικών (video)

Όταν ο Πήτερ Ρόουαν εγκατέλειψε τη σταδιοδρομία του στις επιχειρήσεις για να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία και τη διδασκαλία, χρειαζόταν ένα μικρό γραφείο για να συγκεντρώνεται και να δουλεύει.

Έτσι, αποφάσισε να μετατρέψει την πίσω αυλή της κατοικίας του στο Σηάτλ σε ένα “καταφύγιο” εκτός δικτύου κατασκευάζοντας ένα έξυπνο σύστημα θέρμανσης από τον ήλιο ανακυκλώνοντας και επαναχρησιμοποιοιώντας 275 αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών. Για να καταλάβετε πώς τα κατάφερε δείτε το video!

Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να φτιαχτεί ένα ηλιακό πάνελ θέρμανσης στο σπίτι. Ο Ρόουαν χρησιμοποίησε 275 κουτάκια αλουμινίου, τρεις ξύλινες σανίδες μήκους 2,5 μέτρων η καθεμιά, έναν παραλληλόγραμμο πίνακα από πλέξιγκλας διάστασης 1,2X2,5 μέτρων, θερμοανθετική μαύρη ψεκαζόμενη βαφή για τα κουτάκια, πλαστικές σωληνώσεις, καθώς και ένα τρυπάνι μαζί με βίδες.

Ο Ρόουαν τρύπησε, έβαψε και εγκιβώτισε τα κουτάκια κάτω από το πλέξιγκλας. Στη συνέχεια πήρε δύο ανεμιστηράκια από έναν παλιό υπολογιστή που στέλνουν ψυχρό αέρα στον πίνακα.

Ο αέρας θερμαίνεται μέσα στο κουτί και μέσω των πλαστικών σωληνώσεων διοχετεύεται στον εσωτερικό χώρο. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Σηάτλ, ο Ρόουαν υποστηρίζει ότι το αυτοσχέδιο σύστημά του θερμαίνει το χώρο του κατά πέντε με έξι βαθμούς Κελσίου τις ημέρες με συννεφιά, ενώ όταν έχει ήλιο κάνει πραγματικά ζέστη.

Σε συνδυασμό με μια μικρή συστοιχία φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή που παράγουν επαρκή ποσότητα ενέργειας για να λειτουργήσει ένας φορητός υπολογιστής και ένας λαμπτήρας φωτισμού, ο Ρόουαν μπορεί να ακολουθήσει τη νέα καριέρα του χωρίς να εξαρτάται από το δίκτυο ηλεκτρισμού του Σηάτλ.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]