ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Εφορία από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα απο τις 08.00 το πρωί ,κόντρα στην φοροεπιδρομή  της κυβέρνησης .
ΠΑΜΕ & ΠΑΣΕΒΕ:Η  σχετική ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά: " Μας ζητούν να πληρώσουμε την 1η δόση στην εφορία, από τα ελάχιστα εισοδήματα που έχουμε.

Την ώρα που πάνω από το 1/3 του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ , την ώρα που η πραγματική ανεργία ξεπερνά κατά πολύ το “επίσημο” 28% που δίνει η στατιστική υπηρεσία, την ώρα που από την 1η Ιούλη οι επικουρικές συντάξεις υφίστανται νέα μείωση κατά 5,2% και η τιμή του ρεύματος αυξάνεται για τα οικιακά τιμολόγια (για να αναφέρουμε μόνο τις πρόσφατες αποφάσεις), την ώρα που πληρώνουμε έμμεσους φόρους σε όλα τα είδη πλατιά κατανάλωσης, που πληρώνουμε φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης, καλούμαστε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη καταθέτοντας στην εφορία κατά μέσο όρο 1,500 ευρώ ο καθένας.

Για τους “απείθαρχους” έχουν ήδη φτιάξει και λειτουργεί το νομοθετικό πλαίσιο για να προχωρούν σε κατασχέσεις μισθών, ακόμα και πρώτης κατοικίας χωρίς καν προειδοποίηση.

Στην ίδια μοίρα με εμάς και οι μικροεπιχειρήσεις, που καλούνται να πληρώσουν φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ, 55% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά και φόρο επιτηδεύματος, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν οφειλές προς την εφορία ή το Ταμείο τους από τα προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσφέρει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες με 3,25 δις. Ευρώ εκ των οποίων τα 1,255 είναι επιχορηγήσεις και τα 2 δισ. ευρώ είναι φοροαπαλλαγές.

Η αιτιολογία της κυβέρνησης είναι η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις και να έρθει ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Μόνιμη επωδός της κυβέρνησης για να πείσει τους εργαζόμενους ότι τάχα αυτή η καπιταλιστική ανάπτυξη θα έχει όφελος και για τους ίδιους, είναι ότι οι επενδύσεις θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας.

Παραβλέπουν ότι ακόμα κι αν δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αυτό θα γίνει πάνω στα συντρίμια των εργατικών δικαιωμάτων που κατακρεουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Γνωρίζουν πολύ καλά και επιδιώκουν την ανάπτυξη στο πλαίσιο του καπιταλισμού, που είναι ανάπτυξη προς όφελος των μονοπωλίων, όχι των εργαζομένων. Δε θα επαναφέρει τα δικαιώματά μας στα προ κρίσης επίπεδα, εκτός ίσως από κάποια ψίχουλα.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ : Οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον πείρα. Είδαμε ότι η κατάστασή μας χειροτερεύει ανεξάρτητα από τα οικονομικά του Κράτους. Είτε με ανάπτυξη, είτε με κρίση, εμείς πάντα πληρώνουμε, εμείς συνεχώς φτωχαίνουμε και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Βλέπουμε ότι ο πλούτος που παράγουμε δεν μας ανήκει, τον καρπώνονται λίγοι. Βλέπουμε ότι ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει. Δεν μπορούμε και εμείς να ζούμε καλά και οι επιχειρήσεις να έχουν κέρδη.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ: Οργανώνουμε την πάλη μας, μέσα από τα σωματεία μας, εργαζόμενοι και άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι, μικρομαγαζάτορες και αγρότες, ενωνόμαστε σε μια γροθιά. Δυναμώνουμε τις λαϊκές επιτροπές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ για ατομικό εισόδημα, 40.000 για οικογενειακό και προσαύξηση κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Αφορολόγητη πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ. και μέχρι 80 τ.μ. για δευτερεύουσα.
Κατάργηση της φορολόγησης με 26% από το πρώτο ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους. Φορολόγηση βάση των βιβλίων και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Άμεση κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο Κεφάλαιο και την φορολόγηση του με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη».
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ είναι η αιτία που χειροτερεύει την ζωή μας, η εξουσία των μονοπωλίων, η οικονομία που “αναπνέει” για να εξασφαλίζει τα κέρδη τους.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο, με την εργατική τάξη να κρατά στα χέρια της την εξουσία, τα μονοπώλια είναι κοινωνικοποιημένα, ο πλούτος ανήκει στους παραγωγούς του, τους εργαζόμενους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]