Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα

Σε απεργία προχωρούν στις 13 Αυγούστου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, για τα προβλήματα που οξύνονται εν μέσω τουριστικής περιόδου στους τόπους δουλειάς. Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο, απευθύνει η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ.
Οπως διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη,στην Κέρκυρα, όπως και σε όλη τη χώρα, παρά την αύξηση των αφίξεων και του τζίρου, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση της δουλειάς και τη στυγνή εκμετάλλευση. Συγκεκριμένα: Η απλήρωτη δουλειά κάνει θραύση, όπως και η εργοδοτική τρομοκρατία. Οι ξενοδόχοι προσπαθούν να χτυπήσουν κάθε μορφή συλλογικής διεκδίκησης και απειλούν για να επιβάλουν εξευτελιστικούς μισθούς 400 και 500 ευρώ, ενώ δεν υλοποιούν ούτε τη σύμβαση που οι ίδιοι έχουν υπογράψει.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με πλήρη δικαιώματα αντικαθίστανται από εκατοντάδες εργαζόμενους που απασχολούνται με προγράμματα μαθητείας, ενώ όλοι μαζί δουλεύουν σε καθεστώς εντατικοποίησης. «Η απεργία στις 13 Αυγούστου είναι μία πολύ μεγάλη και δύσκολη μάχη. Οι μάχες αυτές δεν μπορούν να δοθούν από λίγους, πρέπει όλοι να συμβάλουμε, να συζητήσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να σταθούν αγωνιστικά και μαζικά στο πλευρό του σωματείου τους και των άλλων ταξικών δυνάμεων», σημειώνεται στο κάλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]