Να επανέλθει ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο στα επίπεδα του 2011 – 2012 ζητά και πάλι η ΠΟΠΕΚ

Το πάγιο αίτημά της για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, επαναλαμβάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος χαρακτήρισε αποτυχημένο το μέτρο της εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν τις αντιδράσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόφαση για την εξίσωση του φόρου και επισημαίνει ότι είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δημοσίων εσόδων άνω των 750 εκατ. ευρώ.
Η ΠΟΠΕΚ κάνει λόγο για επιβεβαίωση των θέσεών της και συνιστά «στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και στο υπουργείο Οικονομικών, να επαναφέρουν τον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης  εν όψει της ερχόμενης χειμερινής περιόδου στα επίπεδα του 2011-2012, για να ζεσταθούν χιλιάδες εξαθλιωμένες οικονομικά οικογένειες, ανακτώντας παράλληλα τα απολεσθέντα δημόσια έσοδα, αντί να περικόπτει μισθούς, συντάξεις και κάθε είδους επιδόματα».
Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων η ευθύνη, σύμφωνα με την Ομοσπονδία «είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης, η οποία καθυστερεί να εφαρμόσει νομοθετικές διατάξεις με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους από το 2009».
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]