ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ KKE ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 29/06

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Εμπνεόμαστε από τον αγώνα του ΔΣΕ που αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα. Ο αγώνας του ΔΣΕ αποπνέει μόνο δίκιο και ηθική, επειδή δίκιο και ηθική αποπνέει ο ανυποχώρητος αγώνας της εργατικής τάξης, ο αγώνας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση αυτή συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της μεγάλης μάχης του Γράμμου, που ξεκίνησε στις 15/6/1948 και έληξε στις 21/8/1948, με τον ξακουστό ελιγμό που πραγματοποίησαν οι  δυνάμεις του ΔΣΕ στο Βίτσι. 
Διδασκόμαστε από τις ιστορικές παραδόσεις του λαού μας. Δε μας ταιριάζουν τα σκυμμένα κεφάλια, η μοιρολατρία, η απογοήτευση. Ένας λαός οργανωμένος και αποφασισμένος να παλέψει για να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του δεν έχει κανέναν να φοβηθεί, μπορεί να μεγαλουργήσει! 
Ίδιος ο εχθρός… Και τότε και τώρα ο πραγματικός εχθρός του λαού είναι τα μονοπώλια, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ε.Ε., ΝΑΤΟ κλπ), η αστική τάξη, το καπιταλιστικό σύστημα. Το σάπιο σύστημα που θέλει πάμφθηνα και χωρίς μια στάλα δικαιώματα τα εκατομμύρια των εργατών για να πλουτίζει μια χούφτα καπιταλιστών. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί και το υπηρετικό του προσωπικό (κυβερνήσεις, πολιτικά πρόσωπα), είτε φοράει «δεξιά» είτε «αριστερή» μάσκα.
Ίδια η απάντηση…
Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική! 
Όπως και τότε έτσι και σήμερα το αληθινό δίλημμα για το λαϊκό κίνημα είναι ένα: Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση, με ισχυρό ΚΚΕ για το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας, ώστε να ανοίξει ο λαός το δικό του δρόμο ανάπτυξης, σπάζοντας τα δεσμά της ΕΕ, διαγράφοντας το χρέος, οικοδομώντας τη δική του Λαϊκή Εξουσία – Οικονομία. Συνεχίζουμε στα χνάρια των ηρώων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας «για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» (απολογία Ν. Μπελογιάννη)

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
8:30: Αναχώρηση με πούλμαν από τη Νομαρχία. Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στις Κ.Ο. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας (τηλ. 2651033501) ή στις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις βάσης.
11:00 πμ : Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο  - Χαιρετισμός.
13:00μμ: συγκέντρωση στη Πόλη της Κόνιτσας. Θα  ακολουθήσει αφιέρωμα και Λαϊκό γλέντι.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΚΕ-ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]