ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

«Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή»: Δραστηριότητες 28-30 Απριλίου

«Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή»: Δραστηριότητες 28-30 Απριλίου
Την Δευτέρα 28/4, κλιμάκιο της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής», με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο, Λίτσα Κιτσαντά, συνεχίζοντας το πρόγραμμα των περιοδειών της παράταξης, πραγματοποίησε επισκέψεις σε Χανόπουλο, Παντάνασσα, Καμπή, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα της περιοχής και εξέθεσε το πρόγραμμα του συνδυασμού.


Το πρωί της Τρίτης 29/4, το εκλογικό κέντρο της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής» δέχτηκε επίσκεψη από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, ο οποίος και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υπ. Περιφερειάρχη Ηπείρου,  Όλγας Γεροβασίλη, του υπ. Αντιπερειάρχη Άρτας, Βασίλη Γιολδάση, του υπ. Δημάρχου Ν. Σκουφά, Μπάμπη Πεσλή, του συντονιστή της Ν.Ε. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωσήφ Γκίκα και φυσικά της υπ. Δημάρχου Αρταίων, Λίτσας Κιτσαντά, και πολλών υποψηφίων, μελών και φίλων της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η επικεφαλής της παράταξης, συνοδευόμενη από ομάδα υποψηφίων, πραγματοποίησε περιοδεία στις Εργατικές Κατοικίες, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και ανέπτυξε πλούσιο διάλογο μαζί τους, ενώ το βράδυ της Τετάρτης 30/4 επισκέφτηκε την περιοχή της Φανερωμένης και του Σκοπευτηρίου (Γούρνα), όπου έτυχε θερμής και εγκάρδιας υποδοχής.
Συνάντηση με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας
Την Τετάρτη 30/4, κλιμάκιο της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής», με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο, Λίτσα Κιτσαντά, συνεχίζοντας το πρόγραμμα επαφών της παράταξης με κοινωνικούς φορείς, συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, και συζήτησε μαζί του θέματα, που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της περιοχής, που πλήττεται με ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο από τις πολιτικές της λιτότητας και της ασφυξίας στην αγορά. Υπήρξε σύγκλιση απόψεων σε ό,τι αφορά:
Την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας  και, γενικότερα, για την εφαρμογή ενός ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων , που να συμβαδίζει με  τους ρυθμούς της πόλης και να σέβεται τις τοπικές συνθήκες και συνήθειες.
Την ανάγκη για εξορθολογισμό των δημοτικών τελών, ώστε να μην ισχύει ως μοναδικό κριτήριο εμβαδόν του καταστήματος , αλλά να λαμβάνεται υπόψη το είδος της επιχείρησης, σε συνάρτηση και με τον τζίρο.
Τη χρησιμότητα που θα είχε η θέσπιση ενός Γραφείου Νομικής Στήριξης, Επιμόρφωσης και Τεχνογνωσίας , όπως αυτό περιγράφεται στο πρόγραμμα της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής», με αντικείμενο την κοινωνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο χώρο του εμπορίου –και όχι μόνο.
Την ανάγκη παρεμβάσεων στο κυκλοφοριακό και στο θέμα της στάθμευσης, με ορθολογική αξιοποίηση των ήδη υφιστάμενων περιφερειακών πάρκινγκ και τη βελτίωση της προσβασιμότητας από αυτά προς το κέντρο, καθώς επίσης και μέσα από την πρόβλεψη για μικρά πάρκινγκ εγγύτερα προς το κέντρο, που θα εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες, χωρίς να επιβαρύνουν τον πολεοδομικό ιστό.
Θετικά έγινε δεκτή από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας η ιδέα για λειτουργία του θεσμού της «ανοιχτής αγοράς» (Open Mall) στην πόλη της Άρτας, η χρηματοδότηση του οποίου μπορεί να προκύψει και από ευρωπαϊκά προγράμματα, περιλαμβάνοντας αισθητικές και λειτουργικές αναπλάσεις . Τέλος, θετικά σχόλια απέσπασαν οι προγραμματικές επεξεργασίες της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής» σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της Άρτας και την τόνωση της εμπορικής κίνησης, που αναμένεται να προκύψει απ’ αυτήν.

Άρτα, 30 Απριλίου 2014
Το Γραφείο Τύπου της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]