Αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις, διάταξη για τις προεκλογικές εμφανίσεις υποψηφίων

Αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις, διάταξη για τις προεκλογικές εμφανίσεις υποψηφίων. Στη διάταξη είχε αντιδράσει τόσο η αντιπολίτευση, όσο και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα την ψηφίσειΑποσύρθηκε από την κυβέρνηση, έπειτα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν, η διάταξη που έδινε τη δυνατότητα απεριόριστων εμφανίσεων στα ΜΜΕ των επικεφαλής των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών. Στη διάταξη είχε αντιδράσει τόσο η αντιπολίτευση, όσο και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα την ψηφίσει. Έτσι, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ανακοίνωσε στη Βουλή ότι αναδιατυπώνει την επίμαχη τροπολογία απαλείφοντας την παράγραφο 5, η οποία αφορούσε τις εμφανίσεις των επικεφαλής των συνδυασμών.
Η συγκεκριμένη διάταξη, που περιλαμβανόταν σε τροπολογία επισυναπτόμενη στο νομοσχέδιο για τον προληπτικό έλεγχο των τραπεζών, ακύρωνε προηγούμενους περιορισμούς ως προς τις εμφανίσεις των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών και όριζε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των 30 ημερών οι επικεφαλής των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών επιτρέπεται να εμφανίζονται σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, παροχής και μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες υπό οποιαδήποτε μορφή χωρίς περιορισμό εμφανίσεων.
Η αντιπολίτευση, είχε κάνει λόγο για «ωμή παρέμβαση υπέρ των κυβερνητικών υποψηφίων», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει διατάξεις σε άσχετο νομοσχέδιο «οι οποίες είναι η αποθέωση της διαπλοκής και της παρέμβασης σε προεκλογική περίοδο».
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]