Τι αναφέρει το πόρισμα που «καιει» την Χρυσή Αυγή
Mεταξύ των 16 συλληφθέντων, που έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, είναι ο Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος, αλλά και o Γιώργος Πατέλης, κεντρικό στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας. Αναμένεται να συλληφθούν επίσης οι βουλευτές Παππάς και Νίκος Μίχος.
Στο εννιασέλιδο πόρισμα αποδίδονται σύμφωνα με πληροφορίες η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, μια στα Πετράλωνα και άλλες ανθρωποκτονίες και απόπειρες.
Παράλληλα τούς αποδίδονται κατηγόριες για βιαιοπραγίες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις και αλλά ποινικά αδικήματα.
Το εισαγγελικό πόρισμα βασίζεται σε τουλάχιστον 10 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, τις οποίες είχε αποστείλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Η εισαγγελική ερευνά θα συνεχισθεί
Τα στοιχεία προκύπτουν απο εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απόρρητου, την ΕΥΠ, πολύ σημαντικές καταθέσεις θυμάτων ρατσιστικής βίας αλλά και δυο καταθέσεις Χρυσαυγιτών εκ των έσω.
Και δυο αστυνομικοί εν ενεργεία ανήκουν ανάμεσα στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. Eνεργοποιήθηκε και γι’ αυτούς η διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης.
Πηγή skai.gr
Labels:
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.