Τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν και την αγορά της Ιαπωνίας


Και στην Ιαπωνία θα εξάγονται πλέον τα κρασιά του Ηπειρωτικού οινοποιείου «Κτήμα Γκλίναβος», που συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Wine & Gourmet Japan 2013, που επικεντρώνεται στην προβολή κυρίως εκλεκτών τροφίμων (gourmet) και οίνων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τόκυο, στις 3 – 5 Απριλίου 2013. Ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία είχε και η εκδήλωση οινογνωσίας που διοργανώθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία του Τόκιο. Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι οκτώ διαπρεπών ιαπωνικών εισαγωγικών εταιρειών οίνων και τροφίμων. 


Οι προσκεκλημένοι εξήραν την ποιοτική γεύση των ελληνικών οίνων, μάλιστα ως αποτέλεσμα της εκδήλωσης υπήρξε η επίτευξη συμφωνίας με σημαντικό εισαγωγικό οίκο της Ιαπωνίας για την εξαγωγή των εν λόγω κρασιών στην Ιαπωνία.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο εκπρόσωπος του οινοποιείου κ. Θοδωρής Αλεξίου, «αποφασίσαμε να πάμε στην Ιαπωνία επειδή δεν φαίνεται να έχει αγγίξει τους καταναλωτές στη χώρα αυτή η οικονομική κρίση. Ακόμη οι καταναλωτές εκεί τώρα μαθαίνουν τον κόσμο του κρασιού και θέλαμε να βρούμε νέες αγορές που δεν θα είναι κορεσμένες. Ήρθαμε σε επαφή με την ελληνική πρεσβεία στο Τόκυο και είχαμε μια καλή συνεργασία με τον υπεύθυνο Γραμματέας Ο.Ε.Υ κ. Μαθιουδάκη. Αυτός ανέλαβε και την εκδήλωση οινογνωσίας στο χώρο της πρεσβείας μας.

Από την πλευρά του ο κ. Μάριος Μαθιουδάκης, Γραμματέας Ο.Ε.Υ. της Ελληνικής Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκυο, ανέφερε ότι «το περίπτερο της ελληνικής εταιρείας προσήλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ιαπωνικών εισαγωγικών εταιρειών, εκπρόσωποι των οποίων προέβαιναν σε οινογνωσία και ζητούσαν αναλυτικές πληροφορίες για τους οίνους της εταιρείας».

Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, στην έκθεση συμμετείχαν 138 εκθέτες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τα 71.157 άτομα. Σημειώνεται πως διοργανωτής της εν λόγω έκθεσης είναι η γερμανική εταιρεία «Koelnmesse», η οποία διοργανώνει κάθε δύο χρόνια τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων & ποτών παγκοσμίως «ANUGA», στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η «Κτήμα Γκλίναβος» παρουσίασε στην έκθεση τα κρασιά:
  • Φυσικός αφρώδης οίνος Poème.
  • Λευκός Οίνος Primus, ποικιλία Nτεμπίνα, προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (O.Π.Α.Π.).
  • Λευκός Οίνος Άσπρα χώματα, τοπικός οίνος Ιωαννίνων, ποικιλίες: 50% Μαλαγουζιά, 50% Ντεμπίνα Ιωαννίνων.
  • Ερυθρός Οίνος Eπιτραπέζιος Kόκκινο Βελούδο, ποικιλίες Αγιωργίτικο, Βλάχικο και Μπεκάρι.
  • Ερυθρός Οίνος Βλάχικο & Μπεκάρι, προϊόν Π.Γ.Ε.
τα οποία παράγονται από ελληνικές και, κυρίως, αυτόχθονες ποικιλίες της περιοχής της Ζίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]