ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πετρέλαιο θέρμανσης από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην Β. Ελλάδα

Κοντά στα 80.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε 20 πόλεις της Βορείου Ελλάδας (Μακεδονία, της Ήπειρο και της Θράκη) προσέφερε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών δια των φορέων της με σκοπό την στήριξη των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών που εκτός από άσχημες καιρικές συνθήκες πλήττονται και από την ανεργία.
Η υλοποίηση του έργου, που είναι μια από τις πολλές αυτού του είδους πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, γίνεται με χρηματοδότηση τόσο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής όσο και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities (IOCC).Στελέχη των δυο οργανισμών κατέγραψαν τις ανάγκες σε κάθε νομό και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές όπου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν κατά 33% και η πτώση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 50%.

Η ''ζεστασιά'' της Εκκλησίας απλώθηκε σε Ιδρύματα κλπ και έμπρακτα στηρίζει τις ανάγκες γερόντων, παιδιών και ατόμων με αναπηρίες. Τις τελευταίες 10 μέρες από την Κόνιτσα ως την Κομοτηνή σε 15 νομούς μοιράστηκε πετρέλαιο θέρμανσης σε ιδρύματα. Το τρέχον 48ωρο κλιμάκια φορέων της Αρχιεπισκοπής επισκέπτονται τις ακριτικές περιοχές της Φλώρινας και της Κόνιτσας.
Τα στελέχη της Αρχιεπισκοπής υποδέχθηκε στη Φλώρινα ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και του ΙΟCC.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος που τους δέχθηκε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη και την προσφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]