Πλήθος κόσμου στις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις του Δήμου Ζίτσας
Πλημμύρισε από κόσμο, μουσική και χορό η πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα, το διήμερο του Σαββάτου - Κυριακής (20-21/06/2026), όπου ο Δήμος Ζίτσας διοργάνωσε με επιτυχία το 4ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2026» και γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη συνάντηση Φιλαρμονικών και Μουσικών Συνόλων.
Το επιτυχημένο διήμερο, ξεκίνησε το Βράδυ του Σαββάτου όπου συμμετέχοντες και κοινό στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών απόλαυσαν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό ταξίδι στην πολιτιστική παράδοση του τόπου μας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Ο Δήμος Ζίτσας, υποδέχθηκε διακόσιους και πλέον χορευτές όλων των ηλικιών από 11 χορευτικά σχήματα και μουσικά συγκροτήματα από τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την Αττική, και την Βόρειο Ήπειρο, τα οποία, παρουσίασαν με θέρμη παραδοσιακούς χορούς και πρόσφεραν ένα μαγευτικό θέαμα στους παρευρισκόμενους.
Τους προέδρους και τα μέλη των χορευτικών αποστολών υποδέχθηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαλάφα η οποία στο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους χορευτές, μουσικούς, χοροδιδάσκαλους και μέλη των συλλόγων για τη συμμετοχή τους, τους εργαζόμενους του Δήμου Ζίτσας και τους εθελοντές, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην άρτια διοργάνωση της βραδιάς καθώς και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.
Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε η Μαρία Μπάρκα, ενώ τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Γιούλα Μητροκώστα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Ξανθή Παππά και η Τοπική Σύμβουλος Βιλίων Καλομοίρα Κώνστα που συνόδευαν το χορευτικό του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Βιλλίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Εκπρόσωπος της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, Εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.
Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος τα ακόλουθα χορευτικά τμήματα:
Παιδικά – Εφηβικά: Χορευτικά Τμήματα Δήμου Ζίτσας / Προοδευτικός σύλλογος Ροδοτοπίου /Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλλαρυτών «Η ΠΙΝΔΟΣ»/ Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πλατανιάς/ Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης
Ενηλίκων: Χορευτικό Τμήμα Δήμου Ζίτσας / Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων / Εκπολιτιστικός Λαογραφικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βιλλίων / Πολιτιστικός Σύλλογος «ΔΡΟΠΟΛΗ» / Ποντιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κερασούντας Πρέβεζας/ Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία, ο Δήμος Ζίτσας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιουνίου 2026.
Η Κεντρική Πλατεία Ελεούσας (Πλατεία Δημαρχείου) πλημμύρισε μελωδίες, ρυθμό και πολιτισμό, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια ξεχωριστή και αξέχαστη μουσική εμπειρία. Η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου ήταν εντυπωσιακή, επιβεβαιώνοντας τη δίψα του κοινού για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τη μουσική βραδιά, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ο Πρόεδρος του Φιλαρμονικού Συλλόγου «Ορφέας» Δήμου Πρέβεζας Δημήτρης Παππάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωπος της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Συλλόγων, Φορέων και πλήθος κόσμου. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε η Παιδαγωγός-Ραδιοφωνική παραγωγός Γιώτα Φλώρου και το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τρία εξαιρετικά σχήματα που καθήλωσαν με τις ερμηνείες τους.
• KrotalArta Percussion Group, Ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με τους δυναμικούς ρυθμούς των κρουστών, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου συνόλου, Γεώργιου Γεωργίου.
• Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ορφέας» Δήμου Πρέβεζας, Παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Αθανάσιου Μιτζούρα.
• Φιλαρμονική Δήμου Ζίτσας, που παρότι είναι νεοσύστατη με την παρουσία και τις ερμηνείες της κέρδισε το θερμό χειροκρότημα όλων, υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Χρήστου Γεωργάνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.