Ιωάννινα :Δύο ανοιχτές δράσεις για τον Αυτισμό


 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ο  Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) – ΕΣΤΙΑ διοργανώνει στα Ιωάννινα, σε συνεργασία με σχολικές μονάδες, τοπικούς φορείς  και πολιτιστικούς συλλόγους, δύο ανοιχτές δράσεις με τίτλο «Δημιουργώντας για  τον Αυτισμό» και «Χορεύοντας για τον Αυτισμό». 

Στόχος των δράσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής  κοινωνίας γύρω από τον αυτισμό, η ενίσχυση της αποδοχής της διαφορετικότητας  και η προώθηση της ουσιαστικής κοινωνικής συμπερίληψης. 

Η πρώτη δράση, «Δημιουργώντας για τον Αυτισμό», θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 28 Μαρτίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ., σε αίθουσα ή στον  προαύλιο χώρο του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων / 9ου  Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, στην  είσοδο του Κάστρου, στον Μώλο Ιωαννίνων. Μέσα από δημιουργικές κατασκευές  με θέμα τον αυτισμό, παιδιά της πόλης θα εκφράσουν έμπρακτα μηνύματα  αποδοχής, στήριξης και αλληλεγγύης. 

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο  Κρανούλας, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη, το  Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό  Σχολείο Βουτσαρά, το Νηπιαγωγείο Περάματος, καθώς και το Νηπιαγωγείο και το  Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου, υπό τον συντονισμό της κ. Βασιλικής Κατσάνου,  αναπληρώτριας διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Κρανούλας. Πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ τελεί υπό  την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών. 

Η δεύτερη δράση, «Χορεύοντας για τον Αυτισμό», θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 29 Μαρτίου, από τις 7:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Du Lac,  στην Αίθουσα Πανδώρα Α, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τη ΧΕΝ  Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο Κρανούλας.


Η εκδήλωση θα φέρει στη σκηνή πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, οι οποίοι  θα ενώσουν τη φωνή και την παρουσία τους για την ενίσχυση του μηνύματος της  αποδοχής και της συμπερίληψης. Συμμετέχουν ο Σύλλογος Πωγωνίσιου  Πολυφωνικού Τραγουδιού «Πωγωνέοι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου  «Το Σώσινο», ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Ιωαννίνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Πεδινής και το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων. Τη μουσική συνοδεία της βραδιάς  αναλαμβάνουν οι Χριστόφορος Πατσούρας (βιολί), Βασίλης Πατσούρας (λαούτο),  Χρήστος Ντούλιας (κλαρίνο) και Χρήστος Λώλης (κρουστά), ενώ στο τραγούδι  συμμετέχουν ο Γεώργιος Πατσούρας και ο Λάμπρος Παπακώστας. Την εκδήλωση  θα ανοίξει με ακορντεόν η Βαρβάρα Καρασάββα, μαθήτρια του Μουσικού  Σχολείου Ιωαννίνων, ενώ την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει η  δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και πρόεδρος της ΧΕΝ Ιωαννίνων,  Πόπη Στεφανίδη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών. 

Μέσα από τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αναδεικνύεται η αξία μιας κοινωνίας  ανοιχτής στη διαφορετικότητα, με σεβασμό, κατανόηση και ίσες ευκαιρίες για  όλους. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Υπεύθυνος εκδήλωσης: Χρήστος Θέμος, Πρόεδρος Συλλόγου Εστία, Τηλ:  6977664809, Email: estia.epirus@gmail.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]