Αυλαία για το 10ο Prosilio Open Αir Film Festival Σάββατο 16 Αυγούστου



Στην έδρα του, στο Προσήλιο, πέφτει η αυλαία για το 10ο Φεστιβάλ Θερινού Σινεμά του Συλλόγου Προσηλιωτών το Σάββατο 16 Αυγούστου.

Το Φεστιβάλ κλείνει με το «κύκνειο άσμα» του μεγάλου Βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς. Η ταινία με τίτλο "The Old Oak" (ή "Η Τελευταία Παμπ" όπως είναι γνωστό στα ελληνικά) είναι η τελευταία ταινία του σκηνοθέτη όπως έχει δηλώσει ο ίδιος. Η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία μιας μικρής κοινότητας ανθρακωρύχων στην βορειοανατολική Αγγλία που παρακμάζει και στην τελευταία παμπ που έχει απομείνει. Η άφιξη προσφύγων από τη Συρία δημιουργεί εντάσεις στην κοινότητα, με την παμπ να γίνεται σημείο τριβής. Η ταινία πραγματεύεται θέματα όπως η φτώχεια, η μετανάστευση, η κοινωνική συνοχή και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με το χαρακτηριστικό κοινωνικοπολιτικό ύφος του Λόουτς.

Ο μεγάλος πολιτικός σκηνοθέτης των εμβληματικών ταινιών «Γη και Ελευθερία», «Ψωμί και τριαντάφυλλα», «Ο Άνεμος χορεύει το κριθάρι» και τόσων άλλων πάντα μας θυμίζει πως υπάρχει και η τέχνη που παίρνει θέση ακόμα και όταν δεν χαρακτηρίζεται στενά στρατευμένη.

Σε ένα βαρύ κλίμα για την Ήπειρο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και εν μέσω μιας συνεχιζόμενης γενοκτονίας στην Γάζα, η τέχνη και ο πολιτισμός οφείλουν να παίρνουν θέση. Και η θέση του είναι δίπλα στον Άνθρωπο.

Με τον Άνθρωπο λοιπόν. Παντού και Πάντα.

Ώρα προβολής: 21:00

Είσοδος και “παπαδίτσες” δωρεάν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]