Στο 7ο Φεστιβάλ Χορού “Συριανοπατώ” Οι Γιαννιώτες – Ζευγαριώτες “τάραξαν” τα νερά του Αιγαίου!!
Στο 7ο Φεστιβάλ Χορού “Συριανοπατώ”
Οι Γιαννιώτες – Ζευγαριώτες
“τάραξαν” τα νερά του Αιγαίου
Με πολυπληθή εμφάνιση χορευτών
Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου κατοίκων Αγ. Σπυρίδωνα – Ζευγάρια Ιωαννίνων, έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον 7ο Φεστιβάλ Χορού “Συριανοπατώ” που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 19-21 Ιουνίου 2025 στην Ερμούπολη της Σύρου, με μια από τις πολυπληθέστερες συμμετοχές (πάνω από 30 χορεύτριες/ες) παρουσιάζοντας Γιαννιώτικους χορούς.
Στο φεστιβάλ, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, συμμετείχαν 26 Σύλλογοι από Ελλάδα και Κύπρο και πήρε διαστάσεις μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης που περιελάμβανε εκτός από το μουσικοχορευτικό μέρος, παρέλαση στην Ερμούπολη, περιήγηση – ξενάγηση από τους διοργανωτές, παράλληλες εκδηλώσεις κ.ά. με αποκορύφωμα το γλέντι μέχρι πρωίας στον Ταρσανά της Ερμούπολης, με την ορχήστρα “Χοροσταλίτες”.
Η άρτια και ολοκληρωμένη, από τεχνικής άποψης, παρουσίαση της χορευτικής μας παράδοσης την τρίτη και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, από τους χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζευγαριών Ιωαννίνων, εντυπωσίασε το κοινό της Σύρου αλλά και πλήθος επισκεπτών του νησιού απ’ όλο τον κόσμο που καταχειροκρότησαν τους χορευτές (όπως άλλωστε είχε γίνει και την προηγούμενη μέρα με τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Ιωαννίνων που επίσης συμμετείχε).
Με αυτή την εμφάνιση, που κυριολεκτικά γέμισε την μεγάλη πλατεία της Ερμούπολης, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι “ταράξαμε” τα Αιγαιοπελαγίτικα νερά, δίνοντας μια διαφορετική, Γιαννιώτικη νότα μουσικής παράδοσης!
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Ζούμπας Στέφανος Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.