Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας :Προβολή της ταινίας "Όλα για τη μητέρα μου "

 


ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

" ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ " (ALL ABOUT MY MOTHER, 1999) 

ΤΟΥ 

ΠΕΔΡΟ ΑΛΜΑΔΟΒΑΡ 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΩΝΗ

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ



Με την άνοιξη προ των πυλών και την ημέρα της γυναίκας να ανοίγει όλες εκείνες τις συζητήσεις που αφορούν την ισότητα των δύο φύλων, το δικαίωμα στην οικογένεια και τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και την αποδοχή της διαφορετικότητας, έρχεται και ο Αλμαδόβαρ. 

Ο σκηνοθέτης- εκφραστής όλων αυτών, μέσα από την ταινία "Όλα για την μητέρα μου" βάζει για μια ακόμη φορά τη γυναίκα στο επίκεντρο και θίγει ζητήματα  που απασχολούν την κοινωνία και την βρίσκονται στην πολιτική επικαιρότητα ακόμη και σήμερα, τρεις περίπου δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της. Όλα αυτά παρουσιάζονται στη μεγάλη οθόνη  χωρίς καμμία διάθεση κριτικής, με αίσθηση μαύρου χιούμορ και μέσα από το πολύχρωμο, πανανθρώπινο πρίσμα που χαρακτηρίζει όλες τις ταινίες του Ισπανού σκηνοθέτη. 

 Το "Όλα για την Μητέρα Μου" δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς αποτελεί ίσως την πιο γνωστή  ταινία του Πέδρο Αλμαδόβαρ, βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. 


Σας περιμένουμε λοιπόν, το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 19:30 στην ΑΙΘΟΥΣΑ "ΔΙΩΝΗ" για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί μια ταινία που θεωρείται ίσως το πιο ολοκληρωμένο και ισορροπημένο έργο, ενός σκηνοθέτη που συστήθηκε στο παγκόσμιο σινεμά ως ένας απ' τους πιο σύγχρονους, μεταμοντέρνους, φρέσκους και πολλά υποσχόμενους σκηνοθέτες της γενιάς του. 



Γράφει, η Φιλιώ Τζαχρήστα 



"ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ"  (Todo Sobre mi Madre, 1999)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ...

Μια ανύπαντρη μητέρα βλέπει το μοναχογιό της να πεθαίνει ανήμερα των 17ων γενεθλίων του, στην προσπάθειά του να πάρει αυτόγραφο από μια ηθοποιό. Εξαιτίας της οδυνηρής απώλειας, η γυναίκα αποφασίζει να εντοπίσει τον πατέρα του παιδιού, επιλογή που ανοίγει το δρόμο για μια υπαρξιακή οδύσσεια που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Αυτή η ταινία αφιερώνεται σε όλες τις ηθοποιούς που έχουν ερμηνεύσει ηθοποιούς

Σε όλες τις γυναίκες που ερμηνεύουν καθημερινά ρόλους

Σε όλους τους άντρες που κρύβονται σε ρόλους μέχρι να γίνουν οι γυναίκες που πάντα ήθελαν

Σε όλες τις μητέρες και σε όσους επιθυμούν να γίνουν μητέρες

Στην μητέρα μου

Πηγή: athinorama.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ




Σκηνοθεσία/ Σενάριο: Πέδρο Αλμοδόβαρ


Μουσική: Αλμπέρτο Ιγκλέσιας


Πρωταγωνιστούν: Σεσίλια Ροθ, Μαρίζα Παρέδες, Πενέλοπε Κρουζ, Eλόι Αζορίν, Αντόνια Σαν Χουάν


Καταλληλόλητα:  Κ-15

Διάρκεια:  101 λεπτά


ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ "ΔΙΩΝΗ"




ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 19:30




ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]