LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Δήμος Ζίτσας : Υποχρεώνουν τα πληρώματα να μπουν σε επιχειρήσεις να κάνουν αποκομιδή και μετά απαντούν ότι δεν ξέρουν που βρίσκονται οι κάδοι

 


Γη και ύδωρ έχει δώσει η Δημοτική Αρχή στους επιχειρηματίες της περιοχής που έχουν την έδρα τους στο Δήμο Ζίτσας. 

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή έχει παραχωρήσει τους δημοτικούς κάδους στις επιχειρήσεις της περιοχής και επιβάλλει στα πληρώματα της καθαριότητας να μπαίνουν μέσα στους ιδιωτικούς χώρους για να κάνουν αποκομιδή. 

Το φαινόμενο να παραχωρούνται κάδοι σε επιχειρήσεις δεν είναι κάτι νέο. Τουλάχιστον όμως οι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν να βγάζουν τους κάδους σε δημόσιο χώρο για να γίνει αποκομιδή. 

Στο Δήμο Ζίτσας η κατάσταση έχει προχωρήσει. Ενώ είναι δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της αποκομιδής μπορεί να προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά στο χώρο που βρίσκονται οι κάδοι και άρα και στα οχήματα/μηχανήματα/εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων (είτε από τις μανούβρες του απορριμματοφόρου, είτε από υγρά και στερεά απορρίμματα που πέφτουν καθώς φορτώνονται οι κάδοι, είτε για οποιονδήποτε απρόβλεπτο λόγο απ αυτούς που παρουσιάζονται καθημερινά) αυτό ουδόλως απασχολεί τη Δημοτική Αρχή. Παραμένει δε άγνωστο ποιος θα φέρει την ευθύνη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος μέσα σε ιδιωτικό χώρο, την στιγμή που η αποκομιδή γίνεται μόνο από δημόσιους χώρους. 

Στο απολύτως λογικό αίτημα των εργαζόμενων προς την υπηρεσία να προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να γίνεται η αποκομιδή από δημόσιους χώρους, η «υπεύθυνη επικοινωνίας» (;) του Δήμου και όχι κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας, ζητά από τους εργαζόμενους να την ενημερώσουν σε ποιες περιπτώσεις αναφέρονται. 

Γιατί η «υπεύθυνη επικοινωνίας» απαντά σε υπηρεσιακά ζητήματα είναι άγνωστο. Αυτό όμως που δεν χωρά αμφιβολία είναι ότι οι κάδοι δεν «προσγειώθηκαν» ξαφνικά μέσα στους ιδιωτικούς χώρους ώστε να τους ψάχνουν οι υπηρεσίες. Η υπηρεσία που βγάζει το πρόγραμμα αποκομιδής γνωρίζει επακριβώς που βρίσκονται οι κάδοι και φυσικά η «υπεύθυνη επικοινωνίας» μπορεί να απευθυνθεί αρμοδίως σε περίπτωση που έχει απορίες. 

Βεβαίως κανένας κάδος δεν βρίσκεται μέσα σε κάποιο φτωχόσπιτο απ αυτά που αδυνατούν να πληρώσουν τα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο. Ολοι βρίσκονται μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην περιοχή, στις οποίες η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να χαλάσει κανένα χατίρι. 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να κρύβεται πίσω από κάθε είδους ειδικούς συνεργάτες. Οι δημοτικοί υπάλληλοι πληρωνόμαστε για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στο δήμο όχι στους βιομηχάνους και έτσι θα συνεχίσουμε. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]