LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων στη Λισσαβόνα

 


Η ομάδα των συμμετεχόντων στην επιμόρφωση στη Λισσαβόνα


Κατά το διάστημα 20 έως 24 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε δραστηριότητα κατάρτισης ERASMUS+ με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και τίτλο «Η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα: προωθώντας αποτελεσματικές πρακτικές» (2022-1-EL01-KA122-SCH-000073761).

Στη συγκεκριμένη αποστολή του ΚΕΔΑΣΥ Ιωαννίνων συμμετείχαν 6 από τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού (2 ψυχολόγοι, 3 εκπαιδευτικοί, 1 λογοθεραπευτής) τα οποία και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαφορετικότητα στην Εκπαίδευση, με έμφαση σε Πρόσφυγες-Μετανάστες» .

Η εκπαίδευση ήταν βασισμένη στη βιωματική μάθηση και περιλάμβανε παρουσιάσεις, πρακτικές ασκήσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων/ουσών σε καλές πρακτικές συμπερίληψης στην εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών, αλλά και την ενσυναισθητική κατανόηση των συμμετεχόντων/ουσών στις πρακτικές αυτές.

Μέσα από την καθημερινή εκπαίδευση οι συμμετέχοντες/ουσες απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες και εξοικειώθηκαν με τη χρήση πρακτικών και τεχνικών συμπερίληψης στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της Λισσαβόνας.

Στον ελεύθερο χρόνο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Λισσαβόνα και τον πολιτισμό της και να αλληλεπιδράσουν με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες από τη χώρα του Βελγίου.

Οι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος επιτεύχθηκαν πλήρως και έδωσαν ιδέες για μελλοντικές εφαρμογές και σχεδιασμό προγραμμάτων προσαρμοσμένων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]